Modelhelikopter Meeting in Eibergen

EIBERGEN – In 1974 werd op het modelvliegveld van de Eibergse Radio Model Vlieg Club (E.R.M.V.C.) de eerste van een reeks nationale en internationale modelhelikoptermeetings georganiseerd. Ervaringen uitwisselen, problemen oplossen en genieten van elkaars vliegkunsten was de hoofdzaak. In die tijd was de meeting aan de Apedijk in Eibergen een bekend en gezellig evenement waar velen uit geheel Europa nog steeds plezierige herinneringen aan koesteren.

Belangstelling
Door de nog steeds stijgende belangstelling voor juist de oude helikoptermodellen houdt de E.R.M.V.C. in het weekend van 25 en 26 mei, reeds voor de veertiende maal, een nostalgische internationale helikoptermeeting. Enkele pioniers op het gebied van modelhelikoptervliegen en verschillende modelvliegers met een gedateerd helikoptermodel krijgen de gelegenheid te vliegen. Maar ook bouwers van experimentele en helischaalmodellen in alle soorten en maten worden uitgenodigd om aan dit evenement deel te nemen. Naast veel vrij vliegen, worden regelmatig demonstraties gegeven met oude en moderne helikoptermodellen.

Vergunning
De Gemeente Berkelland heeft reeds een vergunning aan de E.R.M.V.C. afgegeven om de deelnemers op de vlieglocatie aan de Apedijk te kunnen laten kamperen. Er worden in totaal ongeveer twintig modelvliegers verwacht en na een briefing over het terreinreglement mogen zij het luchtruim kiezen. Er zal niet afgeweken worden van de bestaande regelgevingen en overlast in de aangrenzende wijk zal zoveel mogelijk worden beperkt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven