Rechter straft motorrijder die met 299 km/u over de oude N18 bij Eibergen reed

EIBERGEN – Eerder dit jaar verscheen op Dumpert een video, waarin een motorrijder met een snelheid van bijna 300 kilometer per uur over de N18 bij Eibergen rijdt. Het bleek om een 37-jarige man uit Hengelo te gaan. Dinsdag verscheen hij voor de politierechter, die hem veroordeelde tot een taakstraf, een voorwaardelijke gevangenisstraf en een rijontzegging.

Video
Het gaat om deze video, die inmiddels meer dan 100.000 keer bekeken is. Te zien is hoe de motorrijder een aantal personenauto’s inhaalt, een wheelie trekt om vervolgens flink gas te geven. Op zijn dashboard haalt hij een snelheid van 299 kilometer per uur. “Verdachte heeft met deze acties niet alleen zichzelf, maar ook andere verkeersdeelnemers in levensgevaar gebracht”, concludeert de officier van justitie op basis van de beelden.

Knap speurwerk
Dankzij de video kwam de politie de man uit Hengelo op het spoor. In de weerspiegeling van zijn dashboard was de helm van de bestuurder te zien. Via een Facebookgroep voor motor-enthousiasten kwam de politie uit bij een bericht van de man, die via zijn helm en voertuig opgespoord kon worden. Toen agenten zijn telefoon in beslag namen bleek daar nóg een video van de dodemansrit bij Eibergen op te staan. Daarop zijn wederom forse snelheidsovertredingen en inhaalmanoeuvres over een doorgetrokken streep te zien.

Uitspraak
Het OM acht het ‘evident’ dat er door het rijgedrag van de Hengeloër levensgevaarlijke situaties konden ontstaan: “Bij deze bizarre snelheden moet de bestuurder anticiperen op gebeurtenissen die minimaal op 297 meter voor zijn motorfiets plaatsvinden. Ook kunnen andere weggebruikers – die bijvoorbeeld de weg opdraaien – dergelijke snelheden onvoldoende inschatten.”
Het OM eiste daarom een gevangenisstraf van vier weken en een rijontzegging voor de duur van zes maanden. De politierechter ging daar deels in mee en veroordeelde de motorrijder tot een taakstraf van honderd uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken en een rijontzegging van zes maanden.

Door Oost

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven