Sponsorloop IKC Het Sterrenpalet voor Kinderhulp.nl tijdens Koningsspelen

EIBERGEN – Hoewel het weer vrijdagmorgen nog niet deed vermoeden dat deze dag in het teken zou staan van de koningsspelen die voornamelijk op het schoolplein zouden worden gespeeld, veranderde dat gelukkig toch rond 8.00 uur toen de eerste kinderen in oranje outfit en rood-wit-blauwe vlaggetjes op hun gezichtjes het schoolplein op kwamen lopen.

Weer
En het leek wel of het weer ermee speelde. Want toen alle kinderen gezamenlijk om klokslag kwart over 8 het koningslied op het schoolplein begonnen te zingen en hun dansje lieten zien, klaarde de lucht en begon zowaar de zon ook nog te schijnen. En die zon gaf de dag nog meer glans aan de activiteiten en het plezier waarmee de kinderen van de verschillende activiteiten genoten.

Ouderraad
Want naast de koningsspelen stond vrijdag ook een sponsorloop centraal. Binnen de school nam een ouder contact op met de ouderraad om aandacht te vragen voor Kinderhulp. In Nederland groeit 1op de 12 kinderen op in armoede. Kinderhulp helpt deze kinderen zodat ook deze kinderen het gevoel krijgen erbij te horen. Vanuit de ouderraad kwam het idee om een sponsorloop te organiseren om op deze wijze geld in te zamelen voor dit goede doel. De kinderen van IKC Het Sterrenpalet konden in de afgelopen weken sponsoren zoeken die hun rondes met een bedrag of een enkel vast bedrag konden belonen.

Hindernissen
Er werd een parcours uitgezet waarbij enkele hindernissen het parcours nog iets moeilijker maakten. Met veel enthousiasme en bevlogenheid renden de kinderen, aangemoedigd door aanwezige ouders/verzorgers, opa’s en oma’s, vanaf de start richting het schoolplein om vervolgens weer voor de school door de Kiss&Ride nog een ronde te lopen. Zo werden vele rondes afgelegd en aan het einde van de sponsorloop was er voor iedereen een welverdiend ijsje. Na de meivakantie zal het bedrag bekend worden gemaakt dat met de sponsorloop is opgehaald. IKC Het Sterrenpalet kijkt terug op een geslaagde dag met leuke koningsspelen en een geslaagde sponsorloop.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven