Voorzitter Eline Ribbers van TTV Bison voelt zich rijker door te delen

BELTRUM – Door de gemeente Berkelland werd enkele jaren geleden het Sporttransformatiefonds in het leven geroepen. Ruim twee ton om de verenigingen te versterken en de samenwerkingen tussen verenigingen te bevorderen. Binnen- en buitensportverenigingen maakten gebruik van de regeling, waaronder TTV Bison.

Kijkje achter de schermen
Voor de Berkellandse CDA-raadsleden Anne Groot Zevert en Biense Klein Braskamp reden om woensdag jl. een kijkje nemen, hoe de subsidies zijn ingezet. In Beltrum spraken zij met Eline Ribbers, de energieke voorzitter van touwtrekvereniging VIOS-Bison. Eline nam hen mee naar het pas gerenoveerde clubgebouw op het Vitale Sportpark De Sonders. “Voor ons voldeed het gebouw, maar we zagen kansen voor verduurzaming. Daarnaast bleek er ruimtegebrek bij onze collega sportverenigingen, door de komst van de survival en beachsporten, maar vooral door de groei van deze sporten. Ook de voetballers kampen regelmatig met overbezetting van hun kleedkamers. De eigenaar van hetgebouw, Accommodatiestichting SAVV, heeft samen met vele vrijwilligers van de touwtrekvereniging en de ‘Ondergrondse’het gebouw verduurzaamd en opgeknapt.”

Initiatief geslaagd
Anne Groot Zevert is onder de indruk. Nieuwe energiezuinige installaties, nieuw ingerichte kleedkamers en kunststofkozijnen met isolerend glas. “De subsidie is uitstekend ingezet en bovendien wordt het ‘touwtrekgebouw’ door meerderen gebruikt. Verenigingen hebben elkaar nog meer gevonden! De combinatie van 1100 vrijwilligersuren en een bijdrage vanuit de gemeente werkt voortreffelijk. Super dat ons CDA-initiatief voor het Sporttransformatiefonds zo goed werkt!” Opvallend is dat vele (jeugdige) sporters van buiten Beltrum moeiteloos de weg naar het Vitale Sportpark De Sonders weten te vinden. Overigens is er ook een Transformatiefonds voor cultuurverenigingen. Alles om het sociale element van het verenigingsleven te versterken en met een geruster hart naar de toekomst te kijken!

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven