Vrijdag 26 april viert OBS De Marke Koning-Markedag samen met de leerlingen van de TSK

NEEDE – Elk jaar houdt OBS De Marke de vrijdag voor de meivakantie Koning-Markedag. Dit is De Markefeestdag in combinatie met de bekende Koningsspelen.
De taalschakelklas bestaat uit kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar uit Oekraïne.

Sponsorloop
Om 8.45 uur starten de kinderen van De Marke met een sponsorloop. Ouders kunnen hun kind sponsoren voor de gelopen rondjes of een totaal bedrag voor de prestatie. De opbrengst wordt per klas gebruikt voor les- of activiteiten materiaal. De rondes zijn afgestemd op de doelgroep. Zo lopen de kleuters een kleinere ronde, de ronde van groep 3 t/m 5 is groter en de grootste ronde wordt gelopen door groep 6 t/m 8. Ook zijn er verschillende hindernissen, passend bij de leeftijd, in de rondes verwerkt.

Groepjes
Na de sponsorloop worden alle leerlingen van De Marke en de TSK verdeeld in groepjes van jong tot oud om samen de diverse spellen buiten te spelen. Op deze manier kan iedereen wennen aan elkaar. Om half 12 gaan de leerlingen van de TSK verder met een eigen programma. De leerlingen van De Marke genieten bij mooi weer van hun lunch buiten. Een heerlijke picknick!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven