Zaak over vermiste Wico uit Borculo vertraagd door schorsing advocaat


BORCULO – De strafzaak man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood en verdwijning van Wico van Leeuwen uit Borculo loopt vertraging op, nu zijn advocaat Gerald Roethof door de tuchtrechter is geschorst. De inhoudelijke behandeling op 8 mei in de rechtbank in Zutphen gaat niet door, meldt de rechtbank Gelderland. Van Leeuwen is sinds mei 2022 vermist. Hij werd voor het laatst gezien in zijn woonplaats Borculo, in de gemeente Berkelland. Hij was toen 48 jaar. De politie denkt dat Van Leeuwen niet meer leeft en door een misdrijf om het leven is gekomen.

Verdachte
De 29-jarige verdachte, Mart B uit Borculo, werd in februari vorig jaar opgepakt. Hij wil bij de strafzaak worden bijgestaan door twee advocaten, onder wie Roethof die met ingang van 15 april voor vier weken geschorst is door de Raad van Discipline om tuchtrechtelijke overtredingen. Dit betekent dat hij in die periode zijn praktijk als advocaat niet mag uitoefenen.

Recht op eerlijk proces
De collega van Roethof heeft de rechtbank gevraagd de zaak uit te stellen. De rechtbank stemt hiermee in. Volgens de rechtbank is het recht op rechtsbijstand, door een advocaat naar keuze, een belangrijk recht in het kader van een eerlijk proces. Doordat de inhoudelijke behandeling wordt uitgesteld, krijgt de zitting van 8 mei een pro-formakarakter. De man zit in voorarrest.

Door: Omroep Gelderland

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven