Zondag “Used Rides Singels en Essentocht 2024” in Neede

NEEDE – Op zondag 21 April 2024 organiseert Wieler Toer Club Neede voor de 29ste keer de jaarlijkse “Used Rides Europe” Singels- en Essentocht. Met recht een Klassieker te noemen dus! Een toertocht die inmiddels niet meer weg te denken is uit het voorjaar van de wielerliefhebber. Dit jaar heeft WTC Neede weer 2 zeer afwisselende en uitdagende routes uitgezet waarbij het nodige klimwerk niet geschuwd zal worden.

Routes 
Dit jaar heeft de organisatie 2 routes van 85km en 110km uitgezet. Beide afstanden worden volledig gepijld, en zullen daarom ook niet beschikbaar komen via GPX. De wielrenners kunnen op Zondag 21 April starten tussen 08:30 en 10:00. Start- en finishlocatie is IJsbaan de Kooweide in Neede.

Start
Vanaf de start zullen de fietsers koers zetten richting de Needse Berg, waar direct het eerste klimmetje van de dag zal moeten worden beklommen. Over goedlopende en rustige wegen gaan we via Markelo richting de Holterberg. Hier wacht de steile Motieweg, met stijgingspercentages van 10% een serieuze klim te noemen.

Pauze
Direct na de beklimming van de Motieweg is er de mogelijkheid om even op adem te komen op de pauzeplek. Na de pauze gaat de lange route nog voor een extra lusje over de Sallandse Heuvelrug en keert via Rijssen weer terug in de omgeving van Markelo, waar beide routes weer samen komen. Direct na de “samensmelting” wacht de Apenberg. Een kort klimmetje die op dit punt van de tocht behoorlijk pijn kan doen.

Finish
Na deze inspanning zit het klimwerk er op en zetten we weer koers richting de Achterhoek. Nadat we het Twentse landschap achter ons hebben gelaten komen we via natuurgebied ’t Vleer weer terug bij start- en finishlocatie IJsbaan de Kooweide in Neede.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven