BBB Berkelland stemt tegen de vaststelling Omgevingsvisie Berkelland

BERKELLAND – BBB Berkelland heeft gisteravond tijdens de raadsvergadering tegen de vaststelling Omgevingsvisie Berkelland gestemd. Na afloop vroegen wij Bouke Winters van BBB Berkelland waarom zij tegen de vaststelling Omgevingsvisie Berkelland hebben gestemd. 

Gevolgen
“Aan de Omgevingsvisie is heel hard gewerkt en er staan een hele hoop goede dingen in. Maar BBB Berkelland heeft tegengestemd omdat we de gevolgen van de omgevingsvisie i.c.m. de omgevingswet niet kunnen overzien. We zijn bang dat we verstrikt raken in wet- en regelgeving”. Zo laat Winters weten. “Vanuit de Omgevingswet worden gemeenten verplicht een omgevingsvisie op te stellen en daaruit voort komt het omgevingsplan, de vervanger van het bestemmingsplan. BBB Berkelland voorziet hierdoor veel problemen. Ook hebben wij signalen binnen gekregen dat er niet goed is omgegaan met zienswijzen. Maar behalve dat er goede dingen in staan, staan er ook passages in waar wij als BBB Berkelland totaal niet achterstaan ‘Het is noodzakelijk dat in Nederland op zeer korte termijn veel minder stikstof wordt uitgestoten’, daar zijn wij het bijvoorbeeld helemaal niet mee eens”. Zo besluit Winters. 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “BBB Berkelland stemt tegen de vaststelling Omgevingsvisie Berkelland”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven