Bewoners betrekken nieuw appartement van Estinea in Eibergen

EIBERGEN – Jordy Floors en Rick van Doorn. Ze legden een jaar geleden allebei een ‘eerste steen’ voor de bouw van het nieuwe appartementengebouw in Eibergen van zorgorganisatie Estinea. En nu is het bijna zover:deze week verhuizen ze naar hun nieuwe appartement.


Verhuiswagens
D
e verhuiswagens staan al klaar om de spullen van de bewoners naar de appartementen te brengen aan deBeltrumseweg. Hier staat een nieuw appartementengebouw met 28 appartementen, vier gezamenlijke ruimtes en een plek voor werk en activiteiten en logeren voor mensen met een verstandelijke beperking. Het gebouw is ontwikkeld en gebouwd door aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen/Haaksbergenen is van wooncorporatie ProWonen waarvan Estinea het huurt.  Hanke Struik, directeurbestuurder bij ProWonen: “We werken samen met onze maatschappelijke partners om wonen zo gewoon mogelijk te maken voor onze huurders. Daar is dit gebouw een prachtig voorbeeld van. De vier gezamenlijke ruimtes zijn voor ieder zeven bewoners. Dat geeft een gevoel van kleinschaligheid wat goed past bij de bewoners. Al met al een samenwerking waar we trots op zijn.”


Best wel spannend
De appartementen staan op de plek waar eerder de Welkoop stond
. Estinea wilde graag deze nieuwbouw, omdat er te weinig woonplekken zijn voor jongeren met een ernstige meervoudige beperking. Jordy en Rick wonen nu nog thuis bij hun ouders. Ze kwamen al wekelijks bij het logeerhuis van Estinea en volgen dagbesteding op een locatie van Estinea. Voor hen is de verhuizing best wel spannend. Jordy: “Maar ik heb er zin in.”

Ook verhuist een aantal bewoners die nu bij Estinea in Neede en Eibergen woont, werkt en/of logeert, naar de nieuwbouw aan de Beltrumseweg.

De trots meeverhuizen
Ook de medewerkers zien uit naar het werken op de nieuwe locatie. Begeleider Wendy Heusinkveld die werkte bij het logeerhuis van Estinea aan de Weemerhof in Neede: ”We kunnen op de nieuwe locatie meer samenwerken met andere groepen en van elkaarsexpertise gebruik maken. Maar ik vind het ook wel spannend, hoor, om het oude vertrouwde los te laten. Wij gaan ons best doen om de trots die we voelden voor ons oude logeerhuis mee te verhuizen naar het nieuwe pand!”

Opening
Een feestelijke opening vindt later dit jaar plaats.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven