Campina Boerderijdagen in Noordijk en Beltrum


BERKELLAND – Op vrijdag 10 mei (dag na Hemelvaart) stellen boerderijen verspreid over heel Nederland voor de 17e keer hun erf open voor publiek. Jong en oud kan het boerenleven van dichtbij ervaren. De melkveehouders van Campina laten zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan een ‘betere morgen’. Iedereen is van harte welkom op de boerderij tussen 10:00-16:00 uur en de toegang is gratis.

Wat is er te doen?
Op de Open Boerderijdagen is er van alles te doen en te leren. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en de activiteiten, zoals;

-Melkpak bowlen
-Een puzzel maken met zonnepanelen
-Tegen elkaar strijden in een ‘melkweg race’
-Schminken
-Deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar

Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Steeds meer Campina boeren zijn ook energieboer. Ze wekken groene stroom op uit wind, zon en mest. Groene boerenstroom, noem we dat. Met deze groene energie opgewekt door onze eigen boeren worden alle Nederlandse Campina producten geproduceerd.

Om rekening mee te houden
-Deelname aan de Campina Open Boerderijdagen geschiedt op eigen risico
-Je bent welkom tussen 10:00-16:00 uur
-Het is niet toegestaan ​​afgezette plekken op de boerderij te optreden
-Huisdieren zijn niet welkom op de boerderij
– Draag bij je bezoek geen laarzen/kleding waarbij je eerder een boerderij bezocht hebt ivm risico’s voor diergezondheid
-Kom waar mogelijk op de fiets
-Rijd stapvoets (met de auto)
-Op locatie kunnen foto/video-opnames worden gemaakt
-Koffie, thee en (lokale) lekkernijen zijn op locatie te koop. Zuivel is natuurlijk gratis te proeven.

Berkelland
In onze gemeente zijn er twee boerderijen die de deuren openen. De familie Reurink in Noordijk en de familie Nieuwenhuis in Beltrum. plaatsen zij stellen zich voor:

Familie Reurink
Kupersweg 4
7161 PD Noordijk
Nederland

Wij zijn Marty (51), Astrid (48), Robin (19), Matz (17), Wim (74) Johanna (70) en wij doen dit jaar voor de tweede keer mee aan de Campina Open Boerderijdagen. Op ons Melkveebedrijf in Noordijk wordt sinds 2009 gemolken met 2 melkrobots en sinds 2015 gevoerd met een voerrobot. Op de boerderij worden de koeien zoveel mogelijk geweid en komen de kalfjes van jongs af aan buiten. In de zomer van 2022 zijn wij begonnen met het maken van boerenijs van eigen melk die wordt verkocht vanuit onze boerderijsalon. Ook maken we op het bedrijf kleinschalige wat andere zuivelproducten zoals yoghurt, kefir en vla.

Op de boerderij is er een kleine boerderijwinkel met naast onze eigen zuivel wat streekproducten en verse groenten en fruit uit het dorp. Tevens is er een terras dat grenst aan het land waar de kalfjes buiten lopen. Ook loopt daar onze Black Angus stier Kupido.


Familie Nieuwenhuis
Waterdijk 10
7156 NE Beltrum
Nederland

Wij zijn Wim (64), Anneke (62) en Ronald (42) en wij doen dit jaar voor de eerste keer mee aan de Campina Open Boerderijdagen. We hebben een melkveehouderij in Beltrum waar wij 110 koeien melken en 80 stuks jongvee hebben. In 2018 Zijn we gaan melken in onze nieuwe stal. Wij melken 2 x 14 koeien in 1 melkbeurt. De koeien lopen op een emissiearme vloer. Het mooiste aan het werk als melkveehouder is de omgang met mijn koeien. Als de koeien gezond zijn ben ik een zeer tevreden boer. 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven