Dankzij de 26-jarige Rinaldo kunnen Beltrummers weer boodschappen in eigen dorp halen


BELTRUM – De 26-jarige Rinaldo Bouwmeester is, als het aan de inwoners van Beltrum ligt, een reddende engel. De enige supermarkt in het dorpje dreigde te verdwijnen, maar door de jonge ondernemer kunnen inwoners binnenkort weer hun boodschappen in het eigen dorp halen.

“Ik ben door mijn schoonvader in een groepje gezet om naar de mogelijkheden te kijken”, zegt Bouwmeester. “Uiteindelijk zag ik het als een mooi project en ben ik er zelf voor gegaan!” De ondernemer gaat met zijn supermarkt niet aan de slag als een franchise. De voormalige Coop-supermarkt gaat verder als de ‘RIBO Beltrum’, afgeleid van zijn naam. Op termijn gaat het wél veranderen. “Uiteindelijk is de doelstelling wel om een Spar te worden, maar wij gaan eerst op deze voet door om te kijken wat de wensen van de gemeenschap zijn”, zegt de jonge ondernemer. “Ik wil er echt voor de gemeenschap zijn.”

De kersverse eigenaar moet nog wel een hoop doen om de supermarkt te kunnen openen. “We moeten de winkel herinrichten en schilderen, we zijn vol in opbouw voor de doorstart”, zegt Bouwmeester. Aan zijn inzet zal het in ieder geval niet liggen. De supermarkt wordt, als alles volgens planning verloopt, op 29 mei op feestelijke wijze geopend.

Wake-up call
Inwoners van Beltrum zien dat zij hun koopgedrag moeten veranderen om de supermarkt in de toekomst ook te kunnen behouden. Voor velen was de mogelijke verdwijning van de supermarkt een wake-up call. “Je moet er niet alleen voor een wissewasje heen gaan, daar kan hij ook niet van leven”, zegt een inwoner van Beltrum. “Het kwam wel echt als een shock, de supermarkt is ook een ontmoetingsplaats.”

Gunfactor
Een andere inwoner geeft ook aan dat de supermarkt de gunfactor van inwoners moet hebben. “Zeker nu er een dreiging was dat de winkel zou verdwijnen, dat heeft zeker wel invloed”, laat hij weten. “Het is belangrijk dat het dorp niet een grote woonwijk wordt.”

Door REGIO8

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Dankzij de 26-jarige Rinaldo kunnen Beltrummers weer boodschappen in eigen dorp halen”

  1. Kijk dat is nou de echte “menselijkheid”. Er is al zoveel een soort van “om zeep” geholpen door de grote “jongens” van de supers. In heel veel dorpen was het heel normaal om een winkeltje te hebben in de eigen buurt. Petje af voor deze ondernemer wens hem echt een mooie goeie toekomst.👍

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven