Kennismaken met diverse disciplines van wielersport in Borculo

BORCULO – Het is de nieuwste rage onder wielerliefhebbers: het gravelen. Een discipline waarbij voornamelijk over half verharde wegen wordt gereden. Meestal met een speciale gravelbike. Nieuwsgierige fietsliefhebbers kunnen zaterdag 11 mei vrijblijvend kennis maken met deze nieuwe tak binnen de wielersport.

Testdag
Wielerspeciaalzaak Woest in Borculo houdt die dag namelijk een speciale gravel-testdag. “Nu het wielerseizoen weer van start is gegaan, bieden we fietsliefhebbers de mogelijkheid kennis te maken met de verschillende disciplines van de wielersport”, legt Edwin Ruumpol, bedrijfsleider bij Woest, uit. Tijdens het Woest Test Event kunnen de liefhebbers verschillende merken en modellen uitproberen. “Mensen kunnen zo eens aan den lijve ondervinden wat het gravelen inhoudt. Gewoon eens vrijblijvend met zo’n gravelbike de natuur in.”

Racefiets en mountainbike
Los van de gravelbikes heeft Woest die dag ook meerdere soorten racefietsen en mountainbikes voor handen om te kunnen testen. “We stippelen voor die dag verschillende routes uit, passend bij de verschillende types fietsen. Die route kun je vervolgens in je eentje of met een groep rijden. Wij zorgen voor de bevoorrading: in dit geval koffie, thee, fris en na afloop een hamburger om weer aan te sterken.”

Diverse routes
De routes zijn overigens niet al te lang en voor iedereen goed te doen. “Een route voor racefietsen van ruim twintig kilometer en een circa achttien kilometer lange tocht voor de gravelaars. Mountainbikers kunnen een deel van de uitdagende mtb-route rond Lochem en de Lochemse Berg testen. Want we willen de mtb uiteraard wel laten ervaren op het terrein waar deze fiets thuishoort.”

“Het zijn niet echt lange tochten, maar dat hoeft ook niet. Dit is puur een testdag: voor de liefhebbers die overwegen een fiets aan te schaffen, maar er nog niet echt uit zijn welke discipline het moet worden. Maar voor wie wel meteen al een keuze heeft gemaakt, hebben we tijdens de testdag speciale prijzen voor onze fietsen.”

Informatie
De winkel van Woest aan De Korenbree 24 dient als start- en finishplaats. De testdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Geïnteresseerden wordt gevraagd zich vooraf aan te melden: Woest-sport.nl/test-event

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven