Kerkwoning in Haarlo te koop

HAARLO – Veel Berkellanders zullen er wel eens van gehoord hebben, de kerkwoning in Haarlo. Als je altijd al gedroomd hebt van zo’n woning dan is dit je kans. Het object staat namelijk te koop.

Ronald Olthof op zijn Facebookpagina:

Unieke kans; Gods Loftstory staat te koop!
Deze “onder architectuur” (door LKSVDD) gerealiseerde, wereldwijd gepubliceerde en prijswinnende kerkwoning is nu te koop.  Een project die zijn tijd ver vooruit was: Kerken werden ruim 10 jaar geleden nog maar mondjesmaat te koop aangeboden. Circulair heette in 2011 nog gewoon hergebruik (van bijvoorbeeld de oude houten vloerdelen op de roomdivider tot een zeecontainer als buitenberging). Duurzaam was toen nog gewoon heel goed isoleren (de woning heeft dit jaar energielabel A gekregen). Klimaatadaptief noemde men toen nog gewoon verstandig met water om gaan (bijvoorbeeld door een grondwaterpuls tbv tuinbesproeiing en een turfdak om regenwater vast te houden). Natuurinclusief bestond gewoon uit respectvol met de natuur omgaan (met een groene tuin vol bloemen en fruitbomen voor insecten, huisjes voor de vogels aan de schutting en vleermuizen onder de lamellen van de klokkentoren).

En dat circulair, duurzaam, klimaatadaptief en natuurinclusief ontwerpen tot mooie architectuur en een geweldig thuis kan leiden, heeft dit project wel bewezen.

Voor ons is het nu tijd voor een nieuw project, waarbij we een oude woning met werkplaats slim gaan transformeren tot wederom een unieke woonloft.  Met dit keer speciale aandacht voor verstandig en lowtech installeren en biobased materiaalgebruik.
Voor iemand anders nu de kans om deze bijzondere kerkwoning te mogen bewonen en beleven.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven