MeiSpektakel in Haaksbergen in mei en juni

REGIO – Dat onze buren in Twente het vaak net even anders doen blijkt wel weer aan de opzet van het MeiSpektakel dit jaar. Vanaf donderdag 30 mei start weer het grootste familie-evenement van Haaksbergen. Het traditionele evenement MeiSpektakel komt dit jaar in haar grootste vorm. De grootste kermis sinds jaren, een mega kinderrommelmarkt van ruim 450 meter van 140 kinderen en de familiedag met gratis activiteiten en leuke prijzen. De 100 jarige Meimarkt staat weer bomvol  met leuke kramen en ondernemers stallen hun mooiste artikelen uit met spectaculaire leuke aanbiedingen.

1750 kinderen gratis naar de kermis!
Daar waar er vorig jaar alleen voor een kleine groep kinderen vanuit armoede perfectief gratis muntjes waren, kunnen wij dit jaar ook al hun vriendjes en vriendinnetjes blij maken met gratis muntjes voor de kermis. Alle scholen hebben een speciaal MeiSpektakel-pakket ontvangen. Sinds vorig jaar, nadat de kermisorganisator Thijs Luiken in gesprek gegaan met de kermisexploitanten, zijn deze nog steeds enthousiast toen ze hoorden van het plan en visie: inzetten op inclusiviteit en de kermis bereikbaarder maken voor een grotere groep. Dat betekent dat de maximale ritprijs op € 2,50 is vastgesteld. “Je bent er dus van verzekerd dat een rit in een attractie op de kermis in Haaksbergen niet meer dan € 2,50 kost.” Hiermee is dit evenement uniek in de regio!

Prikkelarme kermis
Aan de inwoners en bezoekers met autisme, ADHD, epilepsie of hoog gevoeligheid is ook gedacht. Zij kunnen op zaterdagochtend een bezoekje brengen aan de prikkelarme kermis. Is dat saai? Nee absoluut niet! De muziek staat zachter, er zijn geen lichtflitsen en de attracties gaan wat langzamer. Op die manier kan er ook door deze groep gezellig een ritje in de botsauto’s of draaimolen gemaakt worden. Of wat dacht je van genieten van een heerlijke verse donut zonder overprikkeld te worden. Het is allemaal mogelijk op de prikkelarme kermis. Haaksbergen hoopt hiermee een goed voorbeeld te zijn en een trend te zetten waar het gaat om inclusiviteit.

Meimarkt en Koopzondag
Op zondag 2 juni kun je vanaf 10:00 uur vanaf de kop van de Molenstraat tot aan de kop van de Spoorstraat, met een rondje Markt, Kalter, Hibbertsstraat en een retourtje Blankenburgerstraat heerlijk struinen en slenteren langs de winkels en kraampjes. Tussendoor vind je ook deelnemers zoals Wens Ambulance met ‘Rijden voor Geluk’ en andere goede doelen met leuke en inspirerende stands. En niet te vergeten is er die dag plek voor het evenement waar menig kinderen het hele jaar naar uitkijken; de Kinderrommelmarkt!

Swingen op Live muziek en kunst voor het oog
In The GAP kan je ontspannen op het Cultuurplein en genieten van livemuziek van o.a. slagwerkgroep de Pleerstökskes en optredens van de Haaksbergse Harmonie. Prachtige kunstwerken van verschillende Haaksbergse beeldende kunstenaars maken er die dag naast ‘feest voor het gehoor’ ook nog een feest voor het oog van. Op de Kalter vindt je de Talent in de Tent, met live radio van RTV Sternet en live kunstmaken met Art4More.

Rotary Speelmiddag bij De Kappen
Binnen en rondom De Kappen (Blankenburgerstraat) worden de kinderen tijdens het MeiSpektakel door de Rotary uitgedaagd op het gebied van sport, spel, muziek en cultuur. Dit jaar werkt de speelmiddag samen met Universiteit Twente en Saxion Hogescholen. Deze zorgen voor een inspirerende en laagdrempelige kennismaking met de wetenschap. De kinderen kunnen verschillende experimenten en proeven uitvoeren die onder andere in het teken staan van verduurzaming en duurzaamheid.

In het kort

Programma:

30 mei en 31 mei // Kermis op de Markt

1 juni // Kermis op de Markt & Familiedag

2 juni // Koopzondag – Kermis op de Markt – Meimarkt Braderie – Kinderrommelmarkt

Voor meer informatie neem een kijkje op de website. 

Wie organiseert al dit moois?
Stichting Evenementen Haaksbergen (SEH) voert het evenementenjaarplan uit, dat samen met ondernemers uit het centrum en de HOV (Haaksbergse Ondernemers Vereniging) is gemaakt. De werkgroep bestaat uit : Centrummanager Madelon Kuijk, voor Hoksebargse Reuring en The GAP Tanja Lammers, kermis & evenementenorganisator Thijs Luiken en inwoners Ronnie Wientjes, Marinus Wildenborg, Sibbe en Witze Vereiken, Reuringmakers Jordy Stokkers en Wendy Reinderink. Zowel de werkgroep als de stichting en de vele vrijwilligers  hopen met dit  weekend een prachtige blauwdruk te gaan leveren waardoor Haaksbergenaren en bezoekers het MeiSpektakel in hun hart sluit en er hopelijk de traditie nog jaren voortzet.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “MeiSpektakel in Haaksbergen in mei en juni”

  1. Nou ik heb een grondplaats gereserveerd maar je krijgt geen eens bericht waar je moet zijn of hoelaat je er moet zijn ,waar je staat, heb al zoveel e mails geschreven en je krijgt geen antwoord.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven