Piek voor aanvragen nieuw paspoort en identiteitskaart

BERKELLAND – Heeft u uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart bijna 10 jaar en verloopt dit document in 2024? Vraag dan op tijd een nieuw reisdocument aan. Het kan namelijk druk worden aan de balie van het gemeentehuis in Berkelland, omdat veel meer inwoners dan normaal een nieuw reisdocument nodig hebben.

Uw identiteitsdocument verloopt in een drukke periode
In deze periode kunnen de wachttijden voor het aanvragen van een nieuw identiteitsdocument oplopen. Vraag daarom ruim op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan. Hiermee kunt u de drukte voor zijn en bent u er zeker van dat u op tijd een nieuw identiteitsdocument heeft. Maak voor het aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart minimaal 3 tot 4 weken voor het verlopen ervan een afspraak. Dat kan via www.gemeenteberkelland.nl/afspraakmaken of door te bellen met 0545-250 250.

Waarom verlopen er nu zoveel extra paspoorten en identiteitskaarten?
Paspoorten en identiteitskaarten waren in 2014 voor het eerst 10 jaar geldig in plaats van 5 jaar. Veel mensen hebben toen gewacht op het nieuwe document omdat het langer geldig is. Bovendien hoefden mensen pas na 10 jaar voor een nieuw document terug te komen in plaats van na 5 jaar. De vraag naar nieuwe paspoorten en identiteitskaarten was de afgelopen 5 jaar daarom erg laag.

Gemeente stuurt 2 maanden voor verlopen reisdocument een brief
Om u te attenderen op het verlopen van uw reisdocument en op tijd een afspraak te maken om aan te vragen, stuurt de gemeente Berkelland u ook 2 maanden van tevoren een brief.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Piek voor aanvragen nieuw paspoort en identiteitskaart”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven