‘Symbolische’ steunbetuiging ambtenaren, fractie GroenLinks verlaat raadsvergadering Berkelland

BERKELLAND – De fractie van GroenLinks besloot dinsdagavond, na een korte toelichting van fractievoorzitter Andra Weg, de raadsvergadering te laten voor het was. Aanleiding was een jarenlang slepende kwestie over grensoverschrijdend gedrag in het gemeentehuis van Berkelland, hetgeen afgelopen zaterdag breed onder de aandacht werd gebracht door dagblad Tubantia. Na de verklaring van Weg besloot burgemeester Joost van Oostrum de vergadering te schorsen en met de fractievoorzitters in conclaaf te gaan.

In het bewuste artikel werd breed uitgemeten over grensoverschrijdend gedrag binnen de muren van het gemeentehuis. Diverse ambtenaren zouden eronder hebben geleden en dat zou nog steeds het geval zijn. In het artikel ging de beschuldigende vinger naar oud-wethouder en huidig fractievoorzitter van D66 Han Boer. Maar in geen van de twee onderzoeken die zijn uitgevoerd werd zijn naam genoemd.

Weg refereerde aan het begin van de raadsvergadering aan het bewuste verhaal in de krant en zei de ambtenaren, die onder de gevolgen van het grensoverschrijdend gedrag te hebben geleden, te willen steunen: “Niemand zei stop en hoewel het symbolisch en te laat is, zal de fractie van GroenLinks deze raadsvergadering niet meer volgen.” De vergadering werd na de schorsing hervat, zonder de fractie van GroenLinks. De burgemeester kwam publiekelijk niet meer terug op de aanleiding en de verklaring van Andra Weg.

Door REGIO8

Deel dit artikel:

1 gedachte over “‘Symbolische’ steunbetuiging ambtenaren, fractie GroenLinks verlaat raadsvergadering Berkelland”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven