Broer en zus Zieverink uit Ruurlo Nederlands allround kampioen Klootschieten


RUURLO – Zondag 23 juni was de omgeving rondom het clubgebouw van KV de Veldhoek het strijdtoneel voor het NK klootschieten voor senioren. De beste klootschieters uit Nederland namen het tegen elkaar op om de nationale titels te bemachtigen. Een compliment aan de organisatie die alles tot in de puntjes geregeld had. De banen waren perfect geprepareerd en de omstandigheden waren prima. De 1000 meter straat, 5 schoten op het veld en het beste schot op het onderdeel zetten bepalen de allround klassementen. Titels zijn er op de individuele onderdelen.

Mannen
Bij de mannen waren er meerdere prijswinnaar uit de Achterhoek. In de koningsklasse (19-39 jaar) werd Patrick Zieverink (KV ’t Broek) 1e en dus Nederlands Kampioen op het onderdeel straat. Hij presteerde als enige heer in deze klasse met 7 schoten over de 1000 m. Tevens had hij nog ruim 52 m. over de finish. Ook presteerde Patrick goed op het onderdeel veld. Hij kwam met 522,65 m. maar 1 meter te kort voor de 3e plaats en eindigde als 4e . Het onderdeel zetten eindigde hij met 58,41 m. en een 3e plaat wederom op het podium.  Na het optellen van de punten bleek de felbegeerde allround titel voor Patrick. Hij bleef Luuk Zanderink ruim 0,4 punten voor. Op deze prestatie was hij terecht maar wat trots op. In categorie 40-49 jaar wist Ferdy Heres ook uitkomend voor ’t Broek uit Ruurlo te verrassen. Maar Liefst 6 personen kwamen met 10 schoten op het onderdeel straat over de Finish. Maar Ferdy had met 112,50 over de finish de meester meters en wist de straatwedstrijd in deze klasse te winnen.

Senioren
In cat. 60-69 jaar was er een mooie 3e plaatst voor Willy klein Gebbink van KV Zwolle op het onderdeel straat. Met 11 schoten en 91,50 m. over de finish liet hij zien dat hij nog steeds op hoog niveau kan meekomen.  In de overige klassen waren helaas geen heren uit de Achterhoek die op het podium kwamen.


Dames

Dan de dames klassen.  Marga Overgoor (KV Dijkhoek) werd in de leeftijdscat. 60-69 jaar met 13 schoten en 26,90 m. prima 3e op het onderdeel straat. Ook werd ze 3e op het onderdeel veld met een mooie afstand van 266 m. Het onderdeel zetten ging zelfs nog iets beter en hier behaalde ze met een afstand van 29,18 m. zelfs de 2e plaats. In het allround klassement behaalde ze hiermee een prima 2e plaats in deze leeftijdsklasse. Jannie Vliem (KV Dijkhoek) was lekker op dreef in de cat. 50-59 jarigen. Met 14 schoten en 43 m. werd zij keurig 3e op het onderdeel straat. Dan categorie 40-49 jaar. Hier deed Sabine Grotenhuis namens ’t Broek uit Ruurlo mee.  Zij overbrugde de 1000 meter op straat in 13 schoten en had 56,40 m. meter over de finish. Maar 7 m. achter op de winnares in deze klasse. Het goede schieten werd voortgezet op het onderdeel veld. Hier eindigde ze met 291,50 m. op een keurige 3e plaats. Dan het onderdeel zetten. Sabine had de laatste tijd regelmatig getraind op dit lastige onderdeel en dat betaalde zich uit. Met 29,32 m. werd zij keurig 3e van Nederland. Ook in het allround klassement in deze klasse werd ze keurig 3.

Extra spannend
Tenslotte de Koninginnen klasse nl. de 19-39 jarigen. Voor Suzan Zieverink was het na de all round titels van vorige 2 jaren extra spannend. Zij ging goed van start op het onderdeel straat en wist met 9 schoten en 130,50 m. over de finish de 2e plaats te bemachtigen. Ook het onderdeel veld ging prima. Met 434,40 m. eindigde zij in een goede wedstrijd ca. 24 meter achter Europees kampioen Silke Tulk wederom op de 2e plaats. Aangezien Silke een achterstand had op Suzan doordat zij wat minder presteerde op straat zou het onderdeel zetten bepalen wie de felbegeerde allroundtitel zou winnen.  Silke Tulk opende met een prima score van 42,23 meter wat goed bleek voor de tweede plaats.  Gelukkig wist Suzan met 44,89 meter dit onderdeel als 1e af te sluiten. Na enig rekenwerk bleek het verschil ruim 1 punt te zijn in het voordeel van de Ruurlose zodat ook deze allround titel wederom naar Suzan gaat.  Prachtige prestaties van de Achterhoekse dames op dit prima georganiseerde NK.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven