Clash over nieuwe kabinet in Berkellandse gemeenteraad


BERKELLAND – Dat de kloof tussen links en rechts overal steeds groter wordt was ook dinsdagavond in de gemeenteraad van Berkelland te merken. Tijdens een debat waarbij de raads- en commissieleden in de raadzaal vragen konden stellen aan het college over de Perspectiefnota 2025, de perspectiefnota geeft een doorkijkje in de toekomstige financiële situatie van de gemeente, werden er over en weer speldenprikjes uitgedeeld die niet meteen met het onderwerp te maken hadden. Toen PVDA raadslid Rob Hofman een vraag stelde over de mogelijke financiële veranderingen die het nieuwe kabinet met zich meebrengt sprak hij over het “Kabinet Dick Schoof”, hij gaf daarbij aan bewust niet te spreken over “Kabinet Schoof 1”. Andre van Ooijen van de Berkellandse Burgerpartij glimlachte bij de opmerking van Hofman en Andra Weg (GroenLinks) tikte enthousiast op de tafel. Bij de beantwoording van de vraag begon wethouder Hans van der Noordt met de woorden “Als we een nieuw kabinet krijgen”. Na de beantwoording kwam BBB Berkelland raadslid Evelien Daalwijk in de lucht “Ik wil de heren Van der Noordt en Hofman even bedanken voor hun steun die ze uitspreken naar het nieuwe kabinet”.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Clash over nieuwe kabinet in Berkellandse gemeenteraad”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven