Engelse High Tea Zonnebloem Eibergen bij herder Hans Abbink


EIBERGEN – Wie denkt/dacht dat een schaapherder met een kudde schapen het uitzicht over heidegronden opleukt heeft nog nooit naar het verhaal van schaapherder Hans Abbink geluisterd. Dat kunnen deelnemers van Zonnebloem Eibergen aan de High Tea van afgelopen zaterdag in de Huve volmondig beamen.

Honden
Hans Abbink is herder van beroep en vertelde over zijn schapen en niet te vergeten zijn honden. De hond van een schaapherder draagt zorg dat de kudde bij elkaar blijft en zich verplaatst binnen het te begrazen gebied. Schapen en ook geiten worden specifiek ingezet bij het begrazen van velden waar bepaalde vormen van onkruid of begroeiing niet gewenst is Zijn kuddes begrazen vele velden in onze regio en daarbuiten. Bijvoorbeeld in het Haakbergse Hoogeveen en het Buurser Zand.

Deelnemen
De combinatie van een leerzame lezing en een heuse Engelse High Tea werd als zeer positief ervaren. Wilt u ook deelnemen aan activiteiten van De Zonnebloem ? Meldt u dan aan via de website van De Zonnebloem op www.zonnebloem.nl

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Engelse High Tea Zonnebloem Eibergen bij herder Hans Abbink”

  1. Greet Abbink

    Hans heeft zijn schapen niet meer in Haaksbergen lopen. De schapen zijn voornamelijk te vinden in Winterswijk, Eibergen, Rekken en Boekelo.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven