Hans Fentsahm uit Eibergen zet de verkoopwagen stil

EIBERGEN – De Nieuwe haring is weer in het land, maar aan de viswagen van Hans Fentsahm gaat het dezer dagen ook over ander nieuws: Fentsahm stopt met zijn wekelijkse rondgang naar de centrale pleinen in Eibergen, Neede en Beltrum.

Zeg Hans Fentsahm, en Berkellanders denken aan vis. En dit is geen toeval: hij ‘zit’ al dik veertig jaar in de vishandel. Die sector, en dan vooral het ambachtelijke erin, blijft hem aantrekken. Maar Hans maakt de stap naar een nieuwe werkomgeving en zet de eigen viswagen stil. Al per 28 juni. “Na 43 jaar komt er een nieuwe uitdaging”, aldus Hans Fentsahm. “Gedurende het afgelopen half jaar kwamen er veel mogelijke veranderingen op mijn pad. Enkele waren geen uitdaging, andere bleken geen optie voor mij. De uitdaging heb ik gevonden, toen Peter van den Berg mij benaderde van palingrokerij en vishandel Dries van den Berg in Harderwijk. Hier ga ik met Peter en zijn enthousiaste team samenwerken in de rokerij, winkel, restaurant en museum.

Hans kent eigenaar Peter van den Berg en veel van zijn personeelsleden al jaren. Onder meer via de vakopleiding food SVO, waar hij al ruim elf jaar als docent actief is. Dat werk in het onderwijs blijft Fentsahm doen, onder andere op de SVO-locatie Zwolle. Aan de stap naar het visbedrijf in Harderwijk zit ook een elementje van geschiedenis die zich herhaalt: Peter van den Berg die werkt in de zaak die hij runde met zijn drie jaar geleden overleden vader Dries. Hans Fentsahm (57) zette in 1982 als zestienjarige het werk van zijn vader Henk voort. “Ik zat op het vwo, maar heb de havo afgemaakt om een jaar eerder aan de slag te kunnen.”


Vis is mijn passie en dat blijft het ook. Of het nu gaat om mijn voorliefde haring, gebakken vis of een mooi assortiment verse vis. Daar komt nu het ambachtelijke roken bij. Zoals algemeen bekend kampt de detailhandel met een tekort aan personeel. “Net als ook het geval is in veel andere sectoren. Nu ben ik altijd een voorstander geweest van samenwerken, zegt Hans. Zo is ook deze stap ontstaan. Twee vakspecialisten en vakidioten die kennis en kunde bundelen.

Echtgenote Mireille houdt thuis aan de Nieuwstraat de deur van de vishandel nog ‘op een kier’: “In 2023 hebben we de winkel voor de verkoop gesloten. We zaten voor de gemeente net buiten het centrum en dat was voor de gemeente de aanleiding om de mogelijkheden te beperken. Sindsdien deden we de verkoop alleen vanuit wagen, maar met een werkpartner zou het hier nog door kunnen.” Die mogelijkheid wordt nog verder bekeken.

Vanaf het einde van deze week worden op de locaties waar we staan onze vaste klanten op de hoogte gesteld via een persoonlijke brief. Tot 28 juni is Hans Fentsahm op dinsdag op de weekmarkt in Eibergen te vinden, op donderdag in Beltrum en op vrijdag in Neede; zaterdag 29 juni staat Fentsahm voor het laatst in Eibergen op de plek waar hij in 1982 de werkzaamheden begon.

 

 

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Hans Fentsahm uit Eibergen zet de verkoopwagen stil”

 1. Bedankt voor alle heerlijke vis! Veel succes in je verdere loopbaan! Het is je van harte gegund!
  Nico

 2. Hee kerel bedankt voor al die jaren dat we mochten genieten van jullie lekkere vis wens je veel geluk in wat je nu gaat doen groetjes jan en cathy

 3. Hans , jammer dat je Beltrum gaat verlaten we hebben genoten van al je vis. Beltrum wenst je heel veel succes en geluk in de toekomst

 4. fam. Fentsahm heel veel succes gewenst in het mooie Harderwijk ,,,,,,,,,,,,,,,,,ik denk dat we elkaar daar regelmatig zullen tegenkomen want de zaak van Dries van den Berg is voor ons niet onbekend ,,,,,,,,,,,,we gaan er regelmatig naar toe om even heerlijk te eten in het restaurant en om paling weer mee terug te nemen naar Eibergen wij wensen jullie heel veel succes ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,groetjes Erik en Yvonne
  Zwiep

 5. Veel succes in jouw verdere toekomst Hans!
  Mooi dat je jouw ervaring, kennis en wijsheid in Harderwijk verder kunt uitdragen en deze niet verloren gaat.
  Qua sport kun je uiteraard niet om “Beltrum” heen en ziet iedereen jou graag verschijnen.

 6. Johan Mengerink

  Dankjewel voor de goede zorg, schoonheid en kwaliteit van jullie viszaak. En veel plezier, met deze nieuwe uitdaging. Johan Mengerink.

 7. Johan Mengerink

  Dankjewel voor de goede zorg, schoonheid en kwaliteit van jullie viszaak. En veel plezier, met deze nieuwe uitdaging. Groetjes Johan.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven