Jan Zappeij van Berkellandse Burgerpartij “VVD fractie gooit eigen wethouder voor de bus”


BERKELLAND – Door een sterfgeval in zijn familie was Jan Zappeij afgelopen dinsdag niet in de gelegenheid om de raadsvergadering  bij te wonen. “Gelet op de vrijwel lege agenda voor die avond leek dat ook geen probleem”.  Zegt hij. Maar toen de fractievoorzitter van de Berkellandse Burgerpartij de volgende ochtend zag welke puinhoop er door een totaal onverwachte motie van wantrouwen is ontstaan, kon hij zijn ogen niet geloven. “Ik loop al heel lang mee in de plaatselijke politiek, maar deze combinatie van politiek vandalisme en opportunisme heb ik nog niet eerder meegemaakt. Om over de manier waarop de VVD fractie de eigen wethouder voor de bus gooit maar te zwijgen…….”.

Bagatelliseren
De afgelopen tijd heeft Zappeij zich vaak verwonderd over de manier waarop meerdere partijen de integriteitkwestie rond de fractievoorzitter van D66 hebben gebagatelliseerd. Maar dat dit zou eindigen in een politieke oorlogsverklaring, waardoor de wethouders van CDA, PvdA en VVD het veld moeten ruimen kwam voor hem totaal uit de lucht vallen. “Deze motie van wantrouwen is een bewuste overreactie op een steunverklaring van deze 3 wethouders aan de medewerkers van de gemeente. Daarom is het voor Betsy Wormgoor, Arjen van Gijssel en Gerjan Teselink  goed, dat zij een steunbetuiging van het gezamenlijke personeel hebben gekregen. Voor de coalitie van D66, VVD, BBB, Gemeentebelangen en OBL die gisteravond is ontstaan is het echter een valse start. Want het kan niet anders of de wethouders waarmee zij verder willen regeren zullen met argusogen worden bekeken in het gemeentehuis”.

Crisis
En zo is de gemeente Berkelland volgens Jan Zappeij in een crisis zonder weerga beland. “En dat in een tijd waarin de grote bezuinigingen die de rijksoverheid wil doorvoeren om grote daadkracht van een gemeentebestuur vragen. En, deze crisis is niet alleen van politieke aard, maar zeker ook van persoonlijke aard. Aan het begin van deze raadsperiode was er een algemeen gevoel dat er goed samengewerkt moet worden. Dit was de vorige periode niet het geval en dus zouden we deze keer zelfs niet meer spreken van oppositie en coalitie”.

Stoerdoenerij
Maar de persoonlijke relaties, toch altijd de basis voor een goed functioneren, hebben volgens de fractievoorzitter van de Berkellandse Burgerpartij een optater van jewelste gehad. “Een klap die nog lang zal nadreunen. En dan staat nu over twee weken de zogeheten Perspectiefnota op de agenda waarin de lijnen voor het beleid van de komende jaren wordt uitgestippeld. Helaas ziet het perspectief voor de resterende twee jaar van deze raadsperiode er slecht uit na dit potje onverantwoorde politieke stoerdoenerij. De Berkellandse bevolking verdient beter”. Zo vindt hij.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Jan Zappeij van Berkellandse Burgerpartij “VVD fractie gooit eigen wethouder voor de bus””

  1. Ah, dus meneer Zappeij zou zijn eigen wethouder blijven steunen, ook al is er een reden om te wantrouwen.
    Zegt genoeg over hem en waarom hij er alenig als eenmansfractie zit. Betrouwbaarheid van 0,0.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven