Wonen in Berkelland


BERKELLAND – In Berkelland moet je zijn als je op zoek bent naar een woning waar je rust, ruimte en een levendige stad zoekt. Lees alles over deze woningmarkt.

 Wonen in Berkelland
Ben je op zoek naar een woning waar je rust en ruimte hebt, maar waar je wel in de nabijheid van een levendige stad woont? Dan is Berkelland the place to be. Als echte inwoner van Berkelland wist je dit natuurlijk allang. Sinds de corona periode is de achterhoek steeds populairder geworden voor mensen die niet uit deze mooie regio komen. Maar ook mensen die hier geboren en getogen zijn blijven hier vaak wonen. Vandaar dat steeds meer mensen een woning zoeken in Berkelland. En dat is niet gek. Hier komt het beste van twee werelden samen. Berkelland biedt een unieke leefomgeving voor liefhebbers van natuur, geschiedenis en een fijne gemeenschap. Van pittoreske dorpjes tot uitgestrekte landerijen: je vindt het hier. Lees meer over wonen in Berkelland.

De woningmark in Berkelland
De woningmarkt in Berkelland weerspiegelt de aantrekkingskracht van de regio. Er is een diversiteit aan huizen en woonstijlen beschikbaar, voor zowel kopers als huurders. Met een mix van historische boerderijen, karakteristieke dorpswoningen en moderne nieuwbouwprojecten biedt Berkelland opties voor elk budget en voorkeur. De vraag naar woningen blijft toenemen. Dit komt door de aantrekkelijke levensstijl en de gunstige ligging ten opzichte van stedelijke centra zoals Enschede en Arnhem.

Het aantal verkochte huizen in Berkelland is dit kwartaal 81. Vorig kwartaal lag dit aantal lager, namelijk 77 verkochte huizen. De gemiddelde transactieprijs van een woning is ook gedaald. Deze ging van 418.248 euro vorig kwartaal naar 404.650 euro dit kwartaal. Het is dan ook niet opmerkelijk dat de gemiddelde transactieprijs per vierkante meter ook is gedaald. Deze ging van 2.937 euro naar 2.922 euro. De gemiddelde WOZ-waarde is in een jaar flink gestegen. In 2022 was de waarde gemiddeld 295.492 euro. In 2023 was dit 357.848 euro.

Nieuwbouwprojecten
Door de grote vraag naar woningen, en een beperkt aanbod, is het fijn dat er een aantal nieuwbouwprojecten aan de gang zijn in Berkelland en omgeving. Op dit moment zijn dit er wel 51! Een nieuwbouwwoning kan interessant zijn wanneer je op zoek bent naar een eigentijdse woning. Met aandacht voor groene ruimtes, energie-efficiëntie en moderne architectuur is een nieuwbouwwoning een goede aankoop. Check vooraf eerst online hoeveel geld je kunt lenen voor een hypotheek. Dan ben je goed voorbereid in een aankoopproces. Een mooi nieuwbouwproject in Berkelland is Op de Bleek. Op de Bleek is een gezellige nieuwe wijk in het noordwestelijk deel van Eibergen met een mix van rijwoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande huizen. Een ander nieuwbouwproject bij onze buren is Rozenvelden fase 2 in Hof van Twente – Goor. Hier worden zeventig energieneutrale nieuwbouwwoningen gebouwd. Of je nu starter bent, een jong gezin hebt of je kinderen net de deur uit zijn, dit project is ideaal om een gasloze woning met zonnepanelen te kopen!

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Wonen in Berkelland”

  1. Pieter Greidanus

    Wat een te mooi beeld wordt hier geschetst,
    De praktijk is dat er zowel voor startesals voor mensen van een zekere leeftijd, die vaak over (inmiddels te) grote woningen beschikken in ieder geval in Eibergen geen woningen of appartementen beschikbaar zijn.
    Onze ambtenaren komen niet verder dan ontwikkelen van visies maar slagen er samen met projectontwikkelaars niet in om bijvoorbeeld aan de rand van Eibergen (tussen het dorp en de N18) een tweede of zelfs derde De Bleek te (laten) ontwikkelen met een apart appartementencomplex voor starters en kleine gezinnen.
    Men hoeft niet altijd een nieuw project te ontwikkelen want er zijn voorbeelden te over en ‘goed gejat is beter dan slecht bedacht’.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven