Het centrum van Borculo ligt er weer pico bello bij

BORCULO – Op 19 januari 2023 werd op de hoek bij de Hema het bouwbord geplaatst als aanduiding dat Sallandse Wegenbouw was begonnen met de werkzaamheden. Nu, anderhalf jaar later, is de revitalisering op een haar na voltooid. En het is prachtig geworden! Na de vergroening van de Veemarkt zijn het Muraltplein en de verschillende tussenliggende woonstraten opnieuw ingericht. Bewoners in deze straten kregen de mogelijkheid een geveltuin aan te leggen. Er staan op dit moment 15 geveltuintjes mooi in bloei. Ondernemers en inwoners in het centrum hebben goed gebruik gemaakt van het Gevelfonds, het beschikbare geld van 100.000 euro is helemaal benut.

Oude Haven gereed
Op de plek waar in Borculo tot 125 jaar geleden een haven was, is deze in 2024 symbolisch teruggebracht. Daarvoor is het voormalige pand van de Hema gesloopt en getransformeerd tot openbare verblijfsruimte voor ontmoeten waar water, historie en groen samenkomen. In de winter kan op het naastgelegen pleintje water worden gespoten, waarop kinderen kunnen schaatsen.

Put Muraltplein
De historische put, de Schiltputte, is teruggebracht in het wegvlak en zal binnenkort worden voorzien van een glazen plaat. Dat is het moment dat de put volledig zichtbaar is.

Lange Wal voor de bouwvak klaar
Er wordt nog druk gewerkt aan de herinrichting van de Lange Wal. Het werk verloopt voorspoedig, we verwachten dat de werkzaamheden voor de bouwvak zijn afgerond.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Het centrum van Borculo ligt er weer pico bello bij”

  1. Borculo picobello, Klaashofweg Eibergen , om en nabij N.S.O. grote bende allemaal onkruid langs het gaas! Groeit ook zonder kunstmest.

  2. Wegen in buitengebieden…. en dorpen nog steeds dramatisch……
    Gelukkig centrum Borculo weer picobello!!!
    Was daar zoveel mis mee dan?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven