Klootschieten in Ierland voor Suzan Zieverink uit Ruurlo

RUURLO – Zaterdag 21 September was dan de dag, Suzan (KV ’t Broek Ruurlo) mocht met Luuk Zanderink (KV Beuningen) het koppeltoernooi Dairy Power Double gooien. Ze moesten het opnemen tegen Liam Murphy en Hannah Cronin (regio Munster, bij Cork). De wedstrijden worden voor de 39e keer georganiseerd in het Ierse plaatsje Ballincurrig regio Cork. Suzan werd vergezeld door Marleen, Patrick en Wilfried. Ze mocht net als Luuk aan deze wedstrijd meedoen omdat ze tijdens het EK dit voorjaar op het podium was gekomen.

Na een goed afschot van Suzan was Hannah toch nog net de betere van de twee. Dit was ook de enige keer dat de Ieren voorstonden. In een prima wedstrijd van beide Nederlandse spelers wisten Suzan en Luuk continue meters te maken. Geen enkel schot was matig. Alles was goed of zeer goed. In een bijna record van 14 schoten wisten de twee de finish te bereiken. De Ieren hadden 17 schoten nodig om over de streep te komen. Een super strakke wedstrijd van de twee Nederlanders die door het constante hoge niveau bijna saai werd!

 

King of the Road
Voordat de wedstrijd van Suzan en Luuk begon was er al ander geweldig nieuws. Voor het eerst heeft een Nederlandse heer de finale weten te bereiken van de King of the Road wedstrijd! William Hobbelink (KV Beuningen) heeft in een super wedstrijd zowel Thomas Mackle en Martin Coppinger achter zich kunnen houden in de halve finale.

Kan William stunten?
Dan de finale op zondag waarvoor 27 Beuningse supporters waren meegekomen. William mocht zijn waarde nogmaals bewijzen in een direct duel met de Ier Colm Rafferty. In tegenstelling tot de halve finale had William wat pech bij zijn afschot. Hierdoor kwam hij in tegenstelling tot een dag ervoor overal niet lekker uit. Colm bleef wel strak door gooien. Toen er nog maar 1 schot te gaan was gaf William de strijd op en is Colm King of the Road. Jammer, maar zelfs als hij een super wedstrijd had gegooid was het lastig geworden.

Kan Silke Tulk historie schrijven?Tegenstandster Kelly Mallon leek de sterkere tijdens de halve finales, maar dat zegt niet veel. Door een iets minder schot en pech wordt het verschil 1 schot in het nadeel van Silke. Tot bij de no-playline bleef de voorsprong voor Kelly. Beide speelsters zijn dan goed bezig. Met nog een 500 meter te gaan leek Kelly ineens last te krijgen van spanning. Ze had 2 slecht geplaatste schoten en hiermee liep de voorsprong terug tot slechts 50-70 meter. Silke had met nog 2 schot te gaan nog maar 30 meter achterstand. Dit veranderde naar een voorsprong van 10 meter bij het ingaan van het laatste schot, doordat Kelly wederom niet zuiver plaatste. Ook het laatste schot van Kelly was matig waardoor Silke relatief eenvoudig de winst opeiste. Ongekend knap van Silke, door de achtste keer Queen of the Road te worden. Het parkoers in Ballincurrig, iedere stukje heeft zijn eigen naam. De belangrijkste namen zijn The Green, The No-Playline, The Playline, The long straight, The Big Corner en the Short Straight

Jeugd koppelwedstrijd
De Nederlandse jeugd had voor een andere strategie gekozen dan gebruikelijk. Zij kozen ervoor om met de jongen, Bart Lucas te beginnen i.p.v. Merle Aveskamp. De eerste 2 schoten waren prima, maar de hogere snelheid van de Ierse maakte het verschil. De Ieren stonden na 2 schot ca. 30 meter voor op de Nederlanders en de Duitsers. De keuze om Bart te laten starten was met het oog op het derde schot. Alleen was Barts schot niet goed genoeg en hierdoor werd het voordeel van de strategie niet benut. Door dit mindere schot kon Merle the Big Corner niet halen met het 6e schot. Hier pakten de Duitsers en Ieren een schot op het Nederlandse duo. Na een misser van de Duitse en Ierse meid kwam Nederland terug tot driekwart schot. Alleen wist de Ierse jongen de fout meer dan goed te maken en verzekerde zich zo van de overwinning. Het Duitse koppel bleef foutjes maken en gaf Nederland een serieuze kans op zilver. Helaas haalden Merle de streep net niet, terwijl de Duitsers de finish wel over kwamen. De Ieren hebben verdiend gewonnen met een goede score van 16 schoten. Nederland had 18 schoten nodig en Duitsland 17. Een prachtig weekend klootschieten op topniveau waar nog lang over nagepraat gaat worden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven