REKKEN – Bijna iedereen lust kippensoep. Zeker als kok Wolf Volkmann van Eetcafé Rekken je die serveert. Man, man, wat smullen! De kip was er beslist niet overheen gevlogen en hij zat ook nog eens boordevol groenten. Ook over de andere twee gangen waren de 45 bezoekers vol lof. Koks Iwan en Wolf leverden met hun koksmaatjes weer een voltreffer!
Groene Michelinster
Begin oktober was de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren. Daarbij speciale aandacht voor de Groene Michelinster. Deze wordt door GUIDE Michelin uitgereikt aan restaurants die een voortrekkersrol spelen op het gebied van duurzaamheid. Bij Eetcafé Rekken kwam geen Michelin-inspecteur proeven, maar blaast op dit gebied ook haar partijtje mee. Zo spelen lokale leveranciers en ondernemers een belangrijke rol, aardappelen van Markerink en vlees en groenten van ambachtelijk Vleesbedrijf De Hoeve. Vaste bezoekers Jan en Ria Nienhaus leverden dit keer een flinke hoeveelheid wortels. Van verspilling is ook geen sprake. Wat na afloop over is, nemen de koksmaatjes mee naar huis.
Oogjes op de soep
Na het toezingen van twee 90-jarigen Jo Reesink en Wiep Wissink, ging het diner van start. Dit was van begin tot eind een lekkere nostalgische ervaring. Wat je hier proefde waren smaken die herinnerden aan vroeger. Zoals eerder aangehaald, blies de lang getrokken bouillon van de kippensoep de meest doorgewinterde fijnproevers van hun sokken. Met recht een signatuurgerecht, nu met de handtekening van chefkok Wolf. Het hoofdgerecht was een heerlijke herfststoofpot van procureur, stukken vlees afkomstig van de nek van het varken. Het staat bekend om zijn rijke, volle smaak en is goed gemarmerd met vet, wat zorgt voor sappigheid en malsheid. Daarbij gestampte aardappelen en gekookte wortelen met peterselie. De ‘appelmoes’ op het menukaartje deed dit gerecht tekort. Jaqueline Knappstein’s appelcompote bevatte vijf soorten zoete appelen, prachtig op kleur en smaak door bruine basterdsuiker. De dessertklassieker: bitterkoekjespudding. Deze benaderde de top, de koekjes waren heerlijk taai zoals het hoort, maar de pudding helaas iets te dun. Wat dit copieuze diner nog wat optilde was, dat de gerechten loeiheet werden opgediend. Een bonuspunt extra!
Koks & koksmaatjes…
Chris, Marianne, Greet, Truus, Ria, Betsie, Iwan, Jaqueline, Femke, Martin, Alie, Wolf, Peter, Charon. Volgend diner Het volgend diner is op dinsdag 4 november 2025 in De Antonius. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Wilt u iemand die binding heeft met Rekken verrassen óf verleiden tot een proefdiner? Bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of via [email protected] kunt u een dinerbon bestellen. (PvdV)