Berkelland FM te ontvangen via glasvezel

RUURLO – De lokale omroep Berkelland FM is per heden ook te ontvangen via het glasvezel netwerk in Ruurlo. Glashartmedia geeft de radio zender door via kanaal 3050. De omroep heeft in samenwerking met Reggefiber uit Rijssen en Electro Stegeman uit Ruurlo de afgelopen weken hard gewerkt aan de verbindingen. Door middel van een decoder, welke geplaatst is bij Elcetro Stegeman, word het signaal van de lokale omroep nu doorgegeven aan alle glasvezel aansluitingen in Ruurlo.

De gemeenteraad van Berkelland had vorig jaar een aantal opmerkingen gemaakt over het ontvangst van Berkelland FM. Een daarvan was het ontbreken van de lokale omroep op de glasvezel. In Berkelland word op dit moment ook glasvezel aangelegd in Eibergen, Neede en Beltrum. Zodra deze netwerken ook actief zijn, zal Berkelland FM ook daar via glasvezel te ontvangen zijn.

Tevens heeft de Berkellandse omroep contact gehad met de CAI in Borculo, ook hier wil men binnen niet afzienbare tijd een glasvezel netwerk aanleggen. Bij realisatie van het glasvezel netwerk in Borculo, zal het signaal van Berkelland FM ook hier worden door gegeven.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven