Politie controleert ‘aggresieve’ verkopers

tn_agr1NEEDE – Politie Berkelland heeft maandagmiddag tegen 14.00 uur twee ‘aggresieve’ verkopers gecontroleerd. Bewoners in de omgeving van de Gruttostraat waren niet gediend van de agressieve verkoopmethoden, één van hen belde de politie. “We krijgen de laatste tijd meerdere klachten binnen, vaak zien mensen iemand in de straat lopen die ze nog nooit hebben gezien. Het is logisch dat mensen dan bellen”, zegt een agent ter plaatse. De verkopers wilden de schoonmaak van de afvalcontainers aan de man brengen.

Andere inwoners die na de controle weer bellen kunnen door de centrale van de politie gerust gesteld worden met de mededeling dat de mannen gecontroleerd zijn. ”Als mensen nee zeggen dan is het nee, vaak blijven de verkopers op een aggresieve manier doorzeuren en doorvragen. Hier zijn mensen niet van gediend”, laat de agent weten.

Agenten spreken de verkopers aan op hun gedrag, controleren de gegevens en papieren en laten inwoners zien dat de mannen gecontroleerd worden. Ook in Eibergen moest de politie in actie komen na klachten.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3159]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven