Bloemenmarkt blijft een begrip in Borculo

BORCULO – Bloemenmarkten zijn zeldzaam in de regio. De succesvolle Borculose markt vormt een uitzondering. Het trekt traditiegetrouw veel belangstellenden uit de hele regio. De Bloemenmarkt wordt gehouden op zondag 5 mei van 12.00 tot 17.00 uur. De Bloemenmarkt in Borculo heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd met een gevarieerd programma. Dit jaar staat de 21e editie van het boeiende evenement voor de deur. Op zondag 5 mei staan bloemen, planten, muziek, optredens en andere activiteiten centraal. De meeste winkels zijn die dag geopend.

Op de eerste zondag van mei is het altijd gezellig druk in de straten van Borculo. Want naast de marktkramen is er nog meer vertier. Het evenement is een initiatief van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV). De organisatie is in handen van de Stichting Promotie Borculo (SPB). Niet alleen inwoners van Borculo zelf, ook vanuit omliggende plaatsen weten de mensen het evenement op waarde te schatten. Zo is de Bloemenmarkt uitgegroeid tot een begrip in de regio. Naast een uitgebreid aanbod van bloemen, planten en perkgoed valt er op zondag 5 mei tussen 12 en 17 uur veel te beleven. De bijzondere sfeer zorgt voor een gezellig en gemoedelijk evenement. Er zijn veel verschillende marktkramen met enkele grote bloemaanbieders.

Ook zijn er standwerkers van de partij. Zij brengen op een bijzondere manier hun waar onder de aandacht. Verder zijn er meerdere optredens van De Diekhookse Klumpkes en komt ook de Edelweis Kapelle in actie. En er worden demonstraties verzorgd door Sport & Health Center Bodycheck. Kinderen komen op deze Bloememarkt volledig aan hun trekken. Ze kunnen zich laten schminken en worden in de gelegenheid gesteld een mooi Moederdagcadeautje te maken. Verder staan er op het Marktplein een draaimolen en een springkussen opgesteld.

In het kader van Bevrijdingsdag is er deze keer een ballonnenwedstrijd. Kinderen tot en met acht jaar kunnen hier aan meedoen. Voor de drie ballonnen die het verst komen, valt er een leuke prijs te winnen. De oranje ballonnen zijn af te halen op het Marktplein vanaf 14.30 uur, ze worden om 15.00 uur opgelaten.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Bloemenmarkt blijft een begrip in Borculo”

  1. KEURSLAGER REXWINKEL

    En kom gezellig een kijkje nemen bij de open dag van Keurslager Rexwinkel 😉

  2. Wij zijn open van 12.00 tot 17.00 en geven demo met onze Scrub & rub producten . Ervaar zelf hoe uw huid hiervan verbeterd. Ideaal ter voorbereiding op de zon. Tevens hebben we tassen tik bereid gevonden om hun producten bij ons te komen promoten. Tot zondag 5 mei.

  3. Tabak en Wijn en Zo

    Tabak en Wijn en Zo (voorheen Tabakshop Neurink) doet mee en is zondag 5 mei geopend van 12.00 – 17.00 uur.
    Bloemenmarkt aanbieding: 10 % korting op deze wijnen
    * Uutbloaz’n (witte wijn)
    * Weerkomm’n (rose wijn)
    * Good goan (rode wijn)
    Ik zie u graag.
    Gea Berendsen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven