Veel aanbod tijdens Nationale molendag

Op zaterdag 11 mei is het weer Nationale Molendag. Ook dit jaar wordt dat gevierd in Mallem en Rekken. Beide molens zijn van 10.00 tot 16.00 uur in bedrijf en gratis toegankelijk. De VVV Berkelland heeft voor die gelegenheid een tweetal fietsroutes uitgezet. Een van 37 kilometer die de Mallumse Molen, de Piepermolen alsmede de in Haaksbergen gelegen Oostendorper watermolen en de Needse korenmolen “De Hollandsche molen” aan doet. De andere route is 56 km lang en voert langs de Berkellandse molens (Eibergen, Rekken, Geesteren, Neede en Ruurlo. Beide routes zijn op Nationale Molendag voor € 1,– per stuk te verkrijgen bij de molens in Geesteren, Mallem en Rekken. In het algemeen gaat het startpunt uit van het VVV kantoor in Eibergen, maar u kunt zelf uw startpunt bij één van de deelnemende molens uitkiezen om vandaar uit de gehele route te rijden.

In de Mallumsche watermolen worden voor de lekkerbekken pannenkoeken gebakken. Wie dat wil mag proeven van de pannenkoeken die van op de molen gemalen meel bereid zijn. De vrijwillige molenaars zullen belangstellenden uiteraard met plezier vertellen over de molen, de maalderij en het pelwerk. De Piepermolen is vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur toegankelijk. Ook hier zullen de vrijwillige molenaars belangstellenden met alle plezier over deze windkorenmolen vertellen. Bovendien zal de folkloristische dansgroep “de Plaggemeijers” de dag opluisteren door twee optredens, te weten om 11.00 uur en om 14.00 uur. Voor wat betreft de historische ambachten kunt u hier kennis nemen van ambachten als siersmeden, manden vlechten, stoelen matten, houtsnijwerk en het maken van knipmutsen.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is zal ook de Wild Beheers Eenheid weer van de partij zijn met voorlichtingsmateriaal over het wildbeheer in onze omgeving. De inwendige mens vergeten we in Rekken natuurlijk ook niet. Zoals gebruikelijk zijn  er weer de overheerlijke (spek-)pannenkoeken die u kosteloos geproefd kunt proeven. En in de buitenoven zal de bakker verse bruine bollen en rozijnenbollen bakken.

Deze producten worden tijdens molendag aan belanghebbenden te koop aangeboden. Wees er vlot bij, want ze gaan als warme broodjes over de toonbank.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven