Actiegroep wil tbs-kliniek sluiten

De actiegroep Twenthe Tegen Geweld wil de tbs-kliniek in Rekken sluiten/foto: ANPREKKEN – Op de website axci.nl is actiegroep Twenthe Tegen Geweld een handtekeningenactie begonnen tegen de tbs-kliniek in Rekken. De actievoerders vinden dat de kliniek haar deuren moet sluiten. 

Volgens de actiegroep wordt er niet goed gekeken naar het op verlof sturen van patiënten. Dit waarschuwend geluid heeft de Inspectie voor de Sanctietoepassing ook laten horen met een rapport. De inspectie nam kliniek Oldenkotte in september en oktober 2008 onder de loep. Uit het rapport kwam naar voren dat er teveel risico’s zijn.

Op de website hebben nu ruim zestig mensen hun steun aangeboden. Bij voldoende handtekeningen gaan de  initiatiefnemers een petitie aanbieden bij de regering in Den Haag.

Link: De petitie van actiegroep Twenthe Tegen Geweld

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Actiegroep wil tbs-kliniek sluiten”

  1. Wat een schande! Dit krijgen ze nooit voor elkaar. We hebben gewoon een plek nodig waar tbsers moeten zitten. Als je deze inrichting sluit dan verplaats je het probleem. Ik weet nog wel meer dingen waar we een actie mee kunnen maken b.v. het nieuwe gemeentehuis van Berkelland. Zet er maar op! Gr. roy nijman

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven