Gemeente tevreden over convenant

BERKELLAND – De gemeente Berkelland gaat door met de horeca-convenanten die met de politie en horecaondernemers zijn afgesloten. Na een evaluatie van de resultaten over de afgelopen jaren blijkt o.a. dat de overlast rondom horecaondernemingen is gedaald.

In het convenant zijn gemeente, politie en zo’n 45 horecaondernemers twee jaar geleden verplichtingen aangegaan om de kwaliteit van het uitgaan te bevorderen en de veiligheid te verbeteren. Zo zijn er afspraken gemaakt over alcoholmatiging, toezicht, toelatingsbeleid, drugs en wapens. Daarnaast is in overleg met de andere gemeenten in de Achterhoek het idee ontstaan om een toelatingstijdstip tot 2.00 ’s nachts te hanteren.

Voor de horecaondernemers die het horecaconvenant tekenen geldt echter een sluitingstijdstip van uiterlijk 4.00 uur ’s nachts. Een andere convenantafspraak is het hanteren van huisregels in de horecaonderneming. Vorig jaar werd het eerste bordje met die regels door burgemeester Hein Bloemen officieel aan de muur geschroefd.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Gemeente tevreden over convenant”

 1. Het spijt me zeer, maar de horeca ondernemens hanteren deze regels altijd naar hun eigen zin. Zo kom ik geregeld bij de Klok, en over gematigd alcohol gebruik is daar echt geen sprake hoor. Ze blijven daar vrolijk door tappen ook al ben je straalbezopen, en als diegene later vervelend word door het overmatig alcohol gebruik van hun tent dan krijg je een jaar verbod daar.
  Maar zo zijn er vele mensen achter gekomen dat het in de andere cafe’s ook gezellig is 🙂

 2. Kijk een wat een rotzooi het steeds weer is in de Grotestraat en metname bij cafe De Klok,
  Hoevee; platicbekers liggen er niet buiten op de straat met de naam van Klok er op.
  Het daar vaak een bende, en men komt straalbezopen naar buiten.
  En dan dat eetcafe, ze noemen het een ”zitting”, als je daar van die lif lapje’s komt eten.
  Waardeloos het niet te eten en laat men is contoleren of de nooduitgangen wel naar behoren werken.
  En kijk een op de site van Roy Nijman, Nieuwsuitberkelland.nl. hoeveel fietsen er onmlang’s buit zijn vernield noem dat maar een prima horcegelegenheid.
  En Netty die heeft het te hoog in haar bol.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven