Brandweer ontvangt nieuwe kleding

Brandwachten van het korps uit Eibergen hebben maandagavond hun nieuwe uitrukkleding ontvangenBERKELLAND – Alle brandwachten van het korps uit Eibergen hebben maandagavond nieuwe uitrukkleding ontvangen. Een speciale kledingcommissie heeft voor alle korpsen in Berkelland één type brandweerpak uitgezocht. Er is gekozen voor prijs, comfort en sterkte van het pak. De korpsen in Borculo en Ruurlo krijgen dit jaar ook nieuwe kleding. Brandweer Neede is pas in 2010 aan de beurt.

Leverancier Nijhof Safety uit Hengelo kwam in de kazerne van brandweer Eibergen uitleg geven over de nieuwe uitrukkleding. Brandweerlieden kregen een nieuwe helm, uitrukjas/broek, laarzen, twee paar handschoenen (voor brand en hulpverlening), een shirt en nieuwe sokken.

De gemeente is per brandwacht 1450,- euro kwijt aan nieuwe kleding.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven