Stichting knokt voor Huize de Kamp

Het bestuur van de nieuwe stichting Huize de Kamp, Ben Wilbrink, Wim Winkeldermaat en Gerrit ten HoopenNEEDE – Afgelopen donderdag is er een nieuwe stichting opgericht om Huize de Kamp in oude glorie terug te brengen. Vanmorgen heeft de Stichting ‘Huize de Kamp’ op het laatste nippertje een bod uitgebracht op de havezate. Ook is er een compleet plan naar de gemeente gestuurd om Huize de kamp voor de gemeenschap te behouden, en te exploiteren. Daardoor kan het pand publiekstoegankelijk blijven. De stichting werkt samen met Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen om de parel van Neede te behouden.

De leden van de stichting vinden dat het cultuurhistorische erfgoed Huize de Kamp niet mag ontbreken in de planopzet van het vergroten van het recreatieve product van de gemeente Berkelland. “Huize de Kamp is een trekpleister, die ook voor de middenstand van Neede een economische factor vormt. In de statuten van de nieuw opgerichte stichting staat dat we samen met Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen het huis, bijgebouwen, tuin en park te exploiteren, renoveren en duurzaam in stand houden”, aldus voorzitter Ben Wilbrink.

Voor de uitvoering en beheer draagt de stichting alle verantwoordelijkheid over aan Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen, die met haar expertise en deskudigheid de exploitatie, renovatie, en beheer in handen neemt. Dit betekend dat Huize de Kamp in oude glorie wordt hersteld waarbij de functies zoals trouwlocatie, congres-, vergader- en ontmoetingsruimten blijven bestaan.

Binnenkort buigt een commissie zich over deze zaak, de gemeenteraad moet uiteindelijk de beslissing nemen. Hoeveel mensen gereageerd hebben op de verkoop van de havezate is nog niet bekend.

Eerdere bericht: Eerste verkoopdag Huize de Kamp

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven