De Schakel getuige ontsnapping aap

 Joris Van der Holst is samen met zijn klasgenoten getuige geweest van de ontsnapping van bonobo-aap Zamba EIBERGEN/APELDOORN – Joris Van der Holst (10) uit Eibergen is samen met zijn klasgenoten getuige geweest van de ontsnapping van bonobo-aap Zamba. De aap ontsnapte donderdagmiddag vanaf een buitenverblijf  in de Apenheul.

“Met de hele klas hadden we een schoolreisje. Tijdens een voorstelling moesten we opeens naar een andere plek. Alles werd afgezet met lint. Het was wel schrikken. Later hoorde we pas dat er een aap was ontsnapt”, aldus Van der Holst.

Tijdens het voederen kreeg de bonobo-aap mot met de vrouwtjesapen in het verblijf. Hij ging op de vlucht, Zamba doorkruiste de zeven meter brede gracht en kwam tussen de bezoekers terecht. Niemand raakte gewond. Dierenverzorgers ontruimden meteen een deel van het park. Al snel werd hij naar het verblijf gelokt en kon het dier weer achter slot en grendel.

De leerlingen van de Schakel kwamen met de schrik vrij.

[nggallery id=234]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “De Schakel getuige ontsnapping aap”

  1. Thomas (broer joris)

    Haha, joris op de foto, midden op de site! lachee 😛
    toevallig dat we op schoolplein waren xD

    – Thomas

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven