Grooters benoemd tot Hofleverancier

_hth0041.jpgEIBERGEN/REKKEN – Autobedrijf Grooters, met vestigingen in Eibergen en Rekken, is bij koninklijk besluit benoemd tot Hofleverancier. Burgemeester Bloemen reikte zaterdag het predikaat uit aan eigenaren Wim en Jan Grooters.

Grooters is het eerste autobedrijf in Nederland dat het bekende schild op de gevel mag schroeven ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan. “Hofleverancier wordt je niet zomaar. Er gaat een strenge selectie aan vooraf. Zo moet je als bedrijf minimaal honderd jaar bestaan en van onbesproken gedrag zijn. De aanvraagprocedure heeft ongeveer een jaar geduurd”, vertelt Grooters.

Het predikaat Hofleverancier is een onderscheiding van Hare Majesteit de Koningin. In Nederland zijn slechts 386 bedrijven officieel benoemd tot Hofleverancier. Grooters is nu het enigste autobedrijf in Nederland dat deze titel mag voeren.

Het bedrijf is in 1909 opgericht door Willem Grooters. Aan de Kerkloolaan verkocht hij zijn eerste rijwielen. Hij was behalve boer ook klompenmaker. In die tijd was het een zeer bijzondere gebeurtenis om een fiets aan te schaffen. In 1920 verhuisde het bedrijf naar de Rekkenseweg. Na verloop van tijd namen zijn zoons Gerrit Jan en Hendrik Grooters de zaak over. Zij verkochten naast rijwielen ook motoren, bromfietsen en naai- en wasmachines.

Al snel kwam de auto bij steeds meer mensen in beeld. Het karakter van het bedrijf veranderde, dat uitte zich in een dealerschap van DAF personenauto’s. Dit werd later omgezet in een Volvo dealerschap. Het bedrijf aan de Rekkenseweg wordt nu gerund door Jan Grooters zoon van Gerrit Jan Grooters.

Door de enorme groei was ook autobedrijf Grooters genoodzaakt om uit te breiden. Wim Grooters startte in 1970 zijn eigen vestiging aan de Haaksbergseweg. Dit pand was voorheen eigendom van Gelderse Tramwegen. Het bedrijf was in die tijd een universeel autobedrijf. Na drie jaar verwierf Grooters het dealerschap van Renault. In 1990 werd het bedrijf gevraagd om Peugeot dealer te worden. En daar heeft het bedrijf toen ook voor gekozen.

Ruim 500 belangstellenden kwamen vanmiddag op de uitreiking af.


 

[nggallery id=274]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Grooters benoemd tot Hofleverancier”

  1. joke veldhuis

    Hoi Hilde en Wim,
    Wat een happening zeg. Mooi foto’s en een prachtig hofleveranciersschild. De twee schilderijen zijn ook erg mooi. De eerste doet me ergens aan denken en de laatste (wat modernere) doet erg amerikaans aan. Vind ik zelf erg mooi. Geniet van de mooie herinneringen van dit feest.
    Op naar de volgende 25 jaar. Succes!
    Johan en Joke Veldhuis

  2. Roel en Ina

    Wat een Feest voor jullie ‘FANTASTISCH!!
    Dat we dit toch mee konden beleven.
    Het is toch bijzonder om een 100 jarig jubileum te vieren ,maar notabene Koninklijk te worden te gek.
    We spreken elkaar nog wel in de toekomst.
    Genieten jullie hier nog maar lekker van.

    Veel Liefs Geluk en Gezondheid.

    gr. Ina en Roel

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven