Eibergen ook geteisterd door rupsen

p1020959.jpgEIBERGEN – De eikenprocessierups duikt steeds vaker op in Berkelland. Bewoners die aan de Eikenlaan in Eibergen wonen keken deze week raar op. Alle eikenbomen in de wijk zitten vol met de gevaarlijke rupsen. Meteen is de gemeente door een aantal buurtbewoners op de hoogte gesteld.

De buitendienst gaat alle bomen in de straat preventief inspecteren. Daarna worden de rupsen verwijderd. Op deze manier wil de gemeente een grote uitbraak binnen de kom voorkomen. Er zijn ook andere straten in Eibergen waar de rupsen te vinden zijn, bomen langs de Kormelinkweg en de Olden Eibergsedijk zitten ook vol met de proccesierups. In 2004 zijn de rupsen voor het eerst aangetroffen in de voormalige gemeente Ruurlo.

Heeft u ook nesten gespot? Stuur uw melding uit de gemeente Berkelland naar [email protected], voeg eventueel een foto toe aan uw bericht. Voor verdere informatie kunt u bellen met de gemeente Berkelland via 0545-250 250.

Eerdere bericht: Proccesierups duikt op in Ruurlo

Korenbloemen bloeien op een bijzondere plek!
Onze fotograaf komt onderweg tijdens zijn werkzaamheden regelmatig leuke plaatjes tegen. Dinsdagmorgen moest hij even tanken bij het Total tankstation aan de Groenloseweg. Voor het tankstation is vorig jaar een zwaar ongeval gebeurd met een vrachtwagen. De chauffeur reed over een glazen wand. Nu is er nog steeds geen nieuwe wand geplaatst. Maar dat maakt niet uit. Er bloeien nu prachtige korenbloemen. Prachtig toch met al die bezuinigingen in onze gemeente! (zie foto’s hieronder).

[nggallery id=385]

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Eibergen ook geteisterd door rupsen”

  1. De foto’s van de boom roepen bij mij een ander beeld op dan een eikenprocessierups….
    10+ voor de orginaliteit!

  2. redactie Nieuwsuitberkelland.nl

    We ontvingen een melding van een inwoner uit Ruurlo, aan de Wildenborchseweg en omgeving zijn ook rupsen gespot. Twee weken terug is er al een melding over gedaan maar tot nu is de gemeente nog niet in actie gekomen.

  3. boomverzorger

    de gemeente kan beter de eiken-bomen/lanen controleren want ze zitten overal wel in de gemeente.

  4. Ze schijnen ook op sportpark de Bijenkamp te zitten.

    Schijnt reeds meedere keren gemeld te zijn bij de gemeente maar nog immer geen actie. Huisartsen maak je op voor een drukke maand augustus en september als alle sporten weer beginnen.

  5. Total tankstation

    De korenbloemen hebben niets met het zware ongeval van 29dec. te maken. Dat zijn de gele bloemen die er bij staan, dat is nl. koolzaad. Dat was de lading die de verongelukte man bij zich had. De korenbloemen zijn eigenhandig ingezaaid. We vinden het leuk dat er na een half jaar aandacht wordt besteed maar dan moet de informatie wel kloppen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven