Twee keer goud voor turnsters Odival

dsc_0026.jpgEIBERGEN – Op 14 juni werden de toestelfinales geturnd in Doetinchem. Dit was voor veel turnsters van Gymnastiekvereniging Odival de afsluiting van een druk wedstrijdprogramma. Het bijzondere bij de toestelfinales is dat meisjes die niet in alle onderdelen even goed turnen een kans hebben op een medaille.

Tijdens de reguliere wedstrijden worden immers alle onderdelen even zwaar gerekend, zodat de meisjes die op alle toestellen goed zijn de medailles in de wacht slepen. Voor trainers Bert Heus en Carla de Plessis was het een drukke dag.

De eerste wedstrijd werd beloond met een gouden medaille voor Tessa Wopereis voor haar vloeroefening. Zij had maar liefst een 9 voor haar oefening. De tweede wedstrijd werden er geen medailles in de wacht gesleept, maar de derde wedstrijd maakte dit weer goed. Norel Bomers was goed voor twee medailles, te weten goud voor haar brugoefening en brons voor haar vloeroefening.

Tessa Wopereis, Noëlle Brouwer en Maaike Lievestro grepen net naast het erepodium met vierde plaatsen.
Aangezien er voor ieder onderdeel mogelijk was een medaille te winnen, was het uiteindelijk met alle prijswinnaars op het podium en drukte van belang.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven