Gemeente verwijdert gevaarlijke paaltjes

afbeelding-nieuw-roy-12708.jpgEIBERGEN – De gemeente Berkelland heeft alle paaltjes op de fietsbaan (oude spoorbaan) tussen Eibergen en Groenlo verwijderd. Dit is gebeurd omdat meerdere fietsers gewond zijn geraakt. Of er in Berkelland nog meer paaltjes weg worden gehaald is nog niet bekend.

Veel fietsers verongelukken jaarlijks bij paaltjes op fietspaden in Nederland. De verkeerspaaltjes worden geplaatst aan het begin van een fietspad om te voorkomen dat auto’s het fietspad gebruiken. Mag een gemeente overal maar paaltjes neerzetten?

 In het handboek ‘Tekenen voor de Fiets’ van CROW staat duidelijk dat paaltjes een noodmaatregel zijn. Alleen als ze dringend noodzakelijk zijn en het fietspad anders in gebruik raakt als parkeerplaats of rijbaan.

Heeft u zelf ook een keer een ongeluk gehad door een paaltje op een fietspad in Berkelland? Of kent u een gevaarlijke plek waar ze nog steeds staan? Plaats dan even een reactie onder dit artikel. Uw mening is ook welkom.

Eerdere bericht: Gedeputeerde opent fietsbaan in Hupsel

[nggallery id=442]

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Gemeente verwijdert gevaarlijke paaltjes”

 1. Ja het was wachten tot er weer eentje op die paal rijd.
  het is ook gevaarlijk , vooral om dat je van de omgeving wilt genieten en je kijkt dan even ander kant uit kun je zo op de paaltjes knallen.
  heb zelf al mee gemaakt langs de berkel toen ik even naar de jappe keek en ik zat ook meteen op dat rot paaltje

 2. die paaltje zijn toch rood wit dus duidelijk zichtbaar.
  iedereen die er tegenaan gefiest is moet zich zelf eens afvragen of ze niet eens zouden gaan opletten op de fiets.
  inplaats van te gaan klagen. als ze een auto tegen komen is het ook weer niet goed.

 3. Ongeveer 3 jaar geleden al een mail gezonden naar de gemeente, na een val van mij en de opmerking van de fietsenmaker, dat dit al de derde was die week, die een aanrijding had gehad met zo,n paaltje, waarin ze werden gewezen op het gevaar van deze paaltjes. Als reactie werd gezegd, dat deze er voor de veiligheid stonden. Volgens mij alleen maar om te voorkomen, dat er auto’s op het fietspad kwamen. Kennelijk duurt het lang voordat ze echt wakker worden.

 4. @ meneer of mevrouw Q
  Vooral als het wat drukker is, zie je toch dat mensen de paaltjes nog maar net kunnen ontwijken. Dit is simpelweg omdat mensen de paaltjes niet optijd kúnnen zien doordat er anderen voor hen fietsen.

 5. De fietspaden langs de rijksweg N18 hebben nooit paaltjes gehad en werd ook niet gebruikt door auto`s 20km, wisten de ambtenaren dat niet en vonden het toch dringend noodzakelijk om paaltjes op fietsbaan zetten omdat ze dachten dat auto’s hiervan gebruik zullen maken.

  Kosten baten analyse ” 50 rode paaltjes met slot en betonnenvoetstuk ” http://www.markplaats.nl

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven