Vandalen vernielen bushokje en fietsen

afbeelding-nieuw-roy-12334.jpgEIBERGEN – Afgelopen weekend zijn er weer vernielingen aangericht bij de bushalte ter hoogte van het Assink Lyseum. Vandalen hebben een ruit van het bushokje langs de Groenloseweg vernield. Er is nog geen spoor van de dader(s).

Er zijn ook enkele fietsen flink toegetakeld, de meeste eigenaren kwamen zondagmorgen hun vernielde fiets ophalen. “Het is gewoon verschrikkelijk, mijn fiets is al vier keer vernield op deze plek. Ik heb er geen goed woord voor over. Het enigste wat we kunnen doen is naar de politie gaan. Maar dat levert ook niks op”, aldus een inwoner die niet met naam genoemd wil worden.

Eibergen wordt al langer geteisterd door vernielingen. Vooral in het centrum en op de Maat gaan vandalen tekeer.

Eerdere bericht: Eibergen blijft doelwit van vernielingen

[nggallery id=420]

Deel dit artikel:

15 gedachten over “Vandalen vernielen bushokje en fietsen”

 1. Burgemeester Bloemen wat gaat U hier aan doen ?

  De volgende keer zijn wij het slachtoffer ! Ik moet me dan enorm inhouden om zelf geen eigen rechter te gaan spelen .

  Ik zie elke zondagmorgen wel een vernieling in het dorp Eibergen, zag vanmorgen weer een afgetrapte spiegel van een auto…..

  Ja ja aangifte doen bij de politie, blijven klagen bij B&W, burgers goed om je heen kijken of je wat verdachts ziet en de politie waarschuwen…. jammer dan, te laat de vogel is al gevlogen…………

 2. Och, och de politie zie je alleen bij “leuke” dingen het oppakken van een piraat dat is leuk en kost weinig inspanning maar als het echt spannend is dan zie of hoor je ze niet. De heren van de sterke arm mogen wel eens iets meer voor hun geld gaan doen zet die 40 man van afgelopen week maar eens in weekend in, in Berkelland en pak dat tuig maar eens op of moeten wij burgers het recht in eigen hand nemen………………….o, o pas op dan zijn wij het tuig omdat je, je eigen spullen beschermd.

  Grolleman

 3. met 30 man politie een piraat uit de lucht halen daar zijn ze goed in maar de jeugd aan pakken dat durven ze niet het is hier net de omgedraaide wereld je doet de mensen plezier met mooie muziek word je opgepakt maar sloop je van alles kapot wat ook van het rijk is dan laten ze je lopen politie doe gewoon een keer je werk en ga de criminelen telijf

 4. burgerwacht.ik wil me wel opgeven maar dan wil ik ook mijn eigen regels kunnen maken.kijken wie de langste adem dan heeft het schorem of de nette burger

 5. Het is de laatste paar weken wel goed gegaan dus waarom nu in een keer weer fout. Komt dat door de feesten in de ´´buurt´´, Rietmolen, Hupsel ??. Het valt wel op dat de vernielingen vaak richting Rekken – Groenlo zijn.
  Nou, nu kan oom agent hier is over nadenken en misschien vinden ze een link hierin. Tja mensen dat is het enigste wat wij eigenlijk kunnen doen, oom agent helpen meedenken en opletten of je iets verdachts ziet en niet je hoofd wegdraaien en vervolgens gaan klagen.

 6. De politie heeft geen tijd. Ze hebben te veel uren gemaakt
  om een illegale zender uit de lucht te halen . Dus ze moeten eerst de overuren op maken..

 7. ik denk dat de vandalen het helemaal niet erg vinden om hun vernielingen zoveel in de publiciteit te zien. lekker stoer tegen elkaar toch ? kijk dat hebben wij gedaan…………………

 8. Een burgerwacht vormen, dat is de enige manier om e.e.a. onder handen te nemen. Anders wordt dit een gebed zonder einde, zijn er in 2010 nog geen daders opgepakt en ziten we nog steeds te klagen.

 9. Het gaat me veel te ver om te stellen, dat de bezoekers van een feest als het Hupsels Buurtfeest hier iets mee te maken hebben. Dit feest is kleinschaling en hoofdzakelijk voor ingezetenen en verdient het niet om in een kwaad daglicht gesteld te worden.

  De vernielingen, die nu al meer dan een jaar aanhouden, worden overal in Eibergen gepleegd. Aan de kant van Rekken zitten op bepaalde plekken echter veel hangjongeren. Ik geef hen niet de schuld, maar het zou toch interessant zijn om deze groepen eens in kaart te brengen en hun sporen letterlijk en figuurlijk te volgen.

  Doe wel altijd aangifte, ook als je fiets voor de vierde keer vernield! Hoe meer officieel bewijsmateriaal er is, hoe steviger een eventueel op te richten burgerwacht in de schoenen staat.

  Overigens kun je hier allang niet meer praten over vernielzuchtige jongeren, maar over een of meer jeugdbendes die het vernielen van andermans spullen klaarblijkelijk als hoofddoel hebben.

 10. Ben zelf een jaartje of 28, en wil me ook erg graag opgeven als burgerwacht en dan ook mijn eigen regels hanteren.
  Weet zeker dat deze persoon(en) het dan niet weer doen.

 11. Het is gewoon een vervelende generatie jongeren denk ik. In heel Eibergen zitten elke avond groepjes versprijd door het dorp. Overal waar ze komen maken ze er één grote bende van. Uit verveling wordt er vaak maar weer eens iets gesloopt. Dondernacht om 04.00 liep er ook een groepje door het dorp (jaar of 15/16) helemaal door het dolle heen alle planten in het dorp werden uit de plantenbak gerukt. Niet te bevatten wat deze snotjongens zo middeen in de nacht nog uit spoken in Eibergen. Geen enkel stukje respect en gigantische grote mond Tja had ze graag aan willen pakken maar ja besloot maar deat het beter was om me te beheersen en dit maar over te laten aan onze hoop in bange dagen die de politie genoemd wordt. Iedereen haalt in zijn jeugd kattekwaad uit Maar dit slaat echt alles wat er de laatste tijd gaande was in Eibergen.. Aanpakken dit tuig zet ze toch eens een nachtje vast o.i.d.

 12. Martijn,

  Hopenlijk heb je het wel gemeld aan de politie. Die mag de klus dan misschien niet aan kunnen, maar als mensen dingen zien en het niet gaan zeggen, dan schieten we helemáál niks op.

 13. Ik weet niet of het aan de generatie ligt, maar ik snap 1 ding niet:

  Iedereen die een beetje op de hoogte is van hoe het in Eibergen de laatste tijd er aan toegaat merkt dat er onevenredig veel vernielingen zijn op met name vrijdag en zaterdag en in iets mindere mate op donderdag.

  Hoe moeilijk kan het zijn om pakweg 4 agenten ongemerkt (dus niet in de auto en vol op straat)!! te laten patrouilleren in tweetallen, waarbij 2 zich richten op het centrum (Brink, cafés) en 2 daar buiten (Burg.Wilhelmweg e.d.). Als er enkele malen wat jongelui zijn opgepakt dan gaat hier een zeer goede preventieve werking vanuit.

  Bovendien extra kosten kunnen toch geen probleem zijn? Met een rekensommetje voor 4 agenten kom ik uit op hooguit 500 euro kosten per nacht. Daar zijn niet zoveel vernielingen die voorkomen worden voor nodig om die kosten er uit te halen.

  Overigens fietste ik donderdagnacht ook door het centrum en schrok van het spoor aan vernielingen dat een klein groepje (circa 6 man) achterliet zoals hier boven al wordt beschreven.

 14. burger tegen vernieling

  Zoals inmiddels vrijwel standaard bel ik elk weekend wel (minimaal) 1 keer de politie om een melding te maken van vernielingen.
  Echter heb ik afgelopen weekend besloten dit niet te doen. Ik was getuigen van het jatten en vernielen van een fiets. Deze was bij Cafe De Stier voor ontvreemd en uiteindelijk hebben ze deze schuin voor de Hema, over een hek, tegen een boob gedumpt.
  Iedere week ben ik wel een keer naar de politie. Iedere keer wordt er “wel een wagentje op af gestuurd”. Maar u raad het al. Die zijn natuurlijk veeeeeeel te laat en, tsjah, dan is de vogel natuurlijk gevlogen.

  Inmiddels heb ik in principe zelfs een aantal namen voor de “sterke” arm der wet….maar of het nut heeft…?
  Die jongeren hoeven maar te zeggen dat ze het niet gedaan hebben en dan kunnen ze weer verder. Men laat ze gewoon lopen…

  Lijkt het maar zo? of vindt de politie het niet echt noodzakelijk om deze vandalen (lees: criminelen) te pakken en achter de tralies te stoppen?

  Burgers van Eibergen! Ik begin hier sterk het vermoede te krijgen dat we gedwongen worden een eigen burgerwacht (of een paar knokploegen) op te richten en deze vandalen ZELF aan te pakken.

 15. het zijn echtniet alle jongeren of deze generatie zoals eerder gezegd wordt. het zijn kleine groepjes en het valt me altijd op dat er de nacht van zaterdag op zondag bij het assink gesloopt wordt als de discobus van de radstake terug komt.
  en er wordt veel gesloopt op en rond de maat(en ook bij de klok). 3 keer raden welke jongeren dat zijn. zo moelijk is het niet de politie hoeft alleen wat rond te vragen en die 2 plekken die ik net heb genoemd in de gaten te houden. maar het enigste wat ze hier doen is mensen die zonder goed licht fietsen een bekeuring geven.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven