Grote vernielingen aangericht in Eibergen

EIBERGEN – In de nacht van zaterdag op zondag zijn er grote vernielingen aangericht in Eibergen. Op diverse plekken – Meidoornstraat, Grotestraat, Parallelweg, Borculoseweg – zijn de banden van ruim tien auto’s lekgestoken. De gedupeerde autobezitters hebben aangifte gedaan bij de politie.

Ook is er bij een woning op de hoek Parallelweg/Borculoseweg  een voorruit ingegooid met een putdeksel. Het schietgebouw op de Mors – van schietvereniging de Kroon – is ook weer getroffen. Vandalen hebben daar voor de tweede keer in korte tijd twee grote ruiten ingegooid.

De politie sluit niet uit dat er meer autobezitters gedupeerd zijn en verzoekt de eigenaren om aangifte te doen. Dit kan via het internet (www.politie.nl) of door een afspraak te maken voor aangifte. De politie heeft de vernielingen in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.  

Of er op andere plekken in Eibergen ook vernielingen zijn aangericht is niet bekend. Bent u gedupeerd?, stuur uw verhaal naar [email protected] of laat hieronder een reactie achter.

Eerdere bericht: Grote ravage na inbraak in schietgebouw

Update maandag:
De redactie kreeg meerdere mailtjes. Er zijn ook banden lekgestoken in de Bronbeekstraat, Korenbloemstraat, Anemonenstraat en de Goudbloemstraat. De politie in Berkelland heeft vandaag (maandag) 24 aangiftes binnengekregen.

Update dinsdag:
De politie is op dit moment bezig met een buurtonderzoek in de straten waar de autobanden zijn lekgestoken. Nieuwsuitberkelland.nl kreeg vanmorgen weer een melding binnen. Aan de Schoppensteastraat is ook een auto toegetakeld (zie foto’s hieronder).

[nggallery id=515]

Foto’s ingezonden door gedupeerde aan de Meidoornstraat:
[nggallery id=521]

Foto’s gedupeerde aan de Schoppensteastraat:
[nggallery id=525]

Deel dit artikel:

15 gedachten over “Grote vernielingen aangericht in Eibergen”

 1. Een keihard optredende burgerwacht die net als de brandweer opgepiept kunnen worden om dit soort mensen direct op te kunnen pakken !!

 2. TRIEST!

  Snotblagen hebben zelf geen benul van wat ze aanrichten..

  Wacht met smart op de dag dat deze zielepootjes zelf hun eerste autootje hebben en deze door de volgende generatie debieltjes wordt vernield……. komen ze er eindelijk achter hoe duur alles is.

 3. De politie is te moeilijk te bereiken. Aangiftes moeten tegenwoordig per mail. Jammer dat ze niet persoonlijk poolshoogte komen nemen en de gedupeerden te woord staan.

 4. ik vind het bedroeft dat dit nog steeds gebeurd.
  laten de politie in het weekenden s’nachts meer gaan rond rijden en wel in gewone auto en burger kleding .
  want het gebeurt altijd in de late uren , als een ander slaapt.
  Mag hopen dat ik ze een keer trapeert , dan zijn ze nog niet jarig .

 5. Alcohol maakt meer kapot dan je lief is. dat zie je nu maar weer. Zij vernielen de boel en jij kan opdraaien voor de kosten.

 6. De politie is gewoon BANG daarom per email graag.

  maandag 24 augustus 2009 ENSCHEDE – Een agent is mishandeld door een 28-jarige Enschedeër op het dancefeest Sneakerz in de stad in Enschede. De agent hield de man zondagavond aan, maar die was het daar niet mee eens. Dat was voldoende reden voor hem om enkele schoppen en stompen uit te delen aan de agent.

  De agent van de politie Twente werd meerdere keren in het gezicht geraakt en moest naar het ziekenhuis. De 28-jarige verdachte is opgesloten voor onderzoek.

  Tijdens het dancefeest Sneakerz in de stad vonden volgens de politie meerdere ongeregeldheden plaats. Het drukbezochte feest was op het H. J. van Heekplein in de binnenstad.

 7. boze berkellander

  yes in eibarge door gebeurd het eerst zet ze in nee de preutel op kop en ruzie maken.um vervolgens de boel in eibarge te slopen.tuig is het allemoal.

  gedupeerden sterkte dat ze het tuig wat hier veur verandwoordelijk is snel oppakt

 8. Blijkt ook in de buurt van de bronbeekstraat, korenbloemstraat en goudbloemstraat diverse banden zijn lekgestoken.

 9. politie in eibergen…????

  ik woon en werk in eibergen maar ik zie niet eens wekelijks dat er politie aanwezig is in eibergen.
  Laat staan dat ze er snachts en weekends er zijn.
  Jah af en toe bij de stoplichten om boetes uit te schrijven!!!
  Stelletje luilakken….

 10. Waarom zijn er nog zo veel mensen die geloven in de politie?

  Voorbeeld: tijdje geleden sta ik te wachten op een kameraad die met de bus naar Neede komt. Ik drink daarbij een biertje. Daar komt Piet Politie aanrijden en jawel, ik krijg een bekeuring van €60,-. Niets van te zeggen, want bier drinken op straat mag nou eenmaal niet. Als je ze daarop vraagt waarom ze niet 100 meter verder op gaan kijken bij de drugs jeugd, krijg je als antwoord: “Doen we ook wel”. 10 minuten in discussie, en het verhaal word al omgedraaid in: “Ja, nee meneer, wij handelen op wat we zien. We zien bij de Em-Té nooit wat gebeuren dus kunnen we niet ingrijpen”.

  Dus: aangiften doen wat je wil, heeft geen zin. Heeft iemand al eens aangifte gedaan van fietsdiefstal hier? En heeft die persoon z’n fiets ooit ook terug gehad? In Neede rijden ze wekelijks rond, zonder ooit iets te doen. In Eibergen is het elk weekend raak. Dus i.p.v. in Neede niets doen, ga in Eibergen de zooi oppakken.

  @Politie Berkelland: doe eens voor de gein een keer net zo bang en pak de mensen eens aan hier. Als je serieus 8 politie agenten, 2 honden en 7 beveiligers nodig hebt (15 man) voor een ruzie waarbij 14 jongeren bij betrokken zijn zijn we 3 bruggen te ver. Jullie zouden aan 4 agenten (met knuppels, peperspray enz) genoeg moeten hebben om de zooi te sussen. Jammer, maar mijn vertrouwen in de politie van Berkelland is 0,0. En blijf maar lekker op deze manier door gaan. Dan komt er een moment dat mensen eigen rechter gaan spelen en zelf hun problemen gaan oplossen. En dan heb je niet alleen last van de drugs jeugd, van de vandalen, maar dan heb je een veel groter probleem. En wie moet je dan bellen als het mis gaat?

  Laatste voorbeeld: tijdens Tropical Night ligt er een mes in Neede. Midden op straat, met iets wat lijkt op bloed. Onze burgerplicht gedaan en de politie gebeld, maar een uur later was er nog niemand geweest. Tis gewoon wachten tot het uit de hand gaat lopen hier.

 11. Nou ik liep gsiter terug van de klok waar ik tot een uurtje of 22 was, en liep over de Borculoseweg terug (die momenteel afgesloten is ivm renovatie) en werden wel tegemoed gereden door een politie auto.

  Ze zijn er wel, maar alleen rond rijden met een auto heeft geen zin, ik zag ze allang van te voren aan zien komen, en omdat ik lopend was en dus geen verlichting draag zien ze mij haast niet.

  Tip voor de politie, pak eens wat vaker de fiets of benenwagen .. blijven jullie ook nog een beetje aktief.

 12. Wat een stakkertjes he. Als je niet tegen drank of drugs kan ga dan op een lolly zuigen ofzo.

  De politie in Eibergen is natuurlijk ook een lachtertje. Ze zouden zó’n goede beurt kunnen maken tegenover het hele dorp door deze stakkers te pakken. Elk weekend krijgen ze hier weer de kans toe, maar nee hoor…

  Iedereen mag rustig alles vernielen, de politie vraagt de volgende dag wel weer of ‘iemand iets gezien heeft’. Ze zouden zelf elk weekend moeten patrouilleren om ze op heterdaad te betrappen (of in ieder geval paraat staan om na een melding in korte tijd ter plaatse te zijn).

  Echt een aanfluiting deze club dienders. Aan de ene kant is men woedend op hen omdat ze nooit te bekennen zijn, aan de andere kant worden ze uitgelachen door de jongeren die alles maar ongestraft kunnen maken.

 13. TIP VOOR POLITIE EIBERGEN

  Ga op de vrijdag en zaterdag avond nou eens op een paar plekken verdekt opstaan (eventueel in burgerkleding + burgerauto). De tijd dat deze groepen spul mollen is vaak ergens tussen half 4 a 4 uur ’s nachts tot 5u a half 6 ’s nachts.

  Plaatsen: Bloemenbuurt (i.v.m. de autobanden), Grooters (discobus, kruispunt), Centrum.

  Ik hoop dat dit gelezen wordt want dit gehele gebeuren begint belachelijke proporties aan te nemen.
  En als het op deze manier doorgaat, vrees ik dat Ano Niemp gelijk krijgt, en dat mensen het recht in eigen handen gaan nemen. Dan zijn we nog verder van huis.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven