N18 bij Total tankstation wordt veiliger

EIBERGEN – Aannemersbedrijf Langezaal uit Haaksbergen is maandag in opdracht van Rijkswaterstaat begonnen met de reconstructie van de Groenloseweg (N18) ter hoogte van het Total tankstation. De hele week heeft het verkeer tussen 9.00 en 15.00 uur hinder van de wegwerkzaamheden.

Voor de vluchtheuvel – als je de kom van Eibergen in komt rijden – wordt de weg smaller gemaakt. Om zo de snelheid af te remmen. Bij het tankstation komt een Rimpelbuis-obstakelbeveiliger. Deze vangrail is ontworpen om een aanrijding tegen een opstakel zo veilig mogelijke manier te keren. Zodat bij een ongeval de gevolgen kleiner zijn.

Het gemeentebord wordt ook verplaatst. Deze komt honderd meter verderop te staan (richting Groenlo). Stichting Verkeerteam Nederland is tijdens de werkzaamheden aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Zij houden de kruising Groenloseweg/Vogelzangstraat in de gaten. Ook als er ergens anders een opstopping ontstaat worden ze daar ingezet.

Ondernemers en omwonenden werden vanmorgen verrast, geen enkel bedrijf langs de N18 is ingelicht. Ook automobilisten keken raar op. Ook wij van Nieuws uit Berkelland zijn niet op de hoogte gesteld.

Rijkswaterstaat voert deze plannen uit na een zwaar ongeval dat vorig jaar december op deze weg plaatsvond. Een vrachtwagenchauffeur uit Gameren kwam toen om het leven.

Eerdere bericht: Chauffeur overlijdt na ernstig ongeval

[nggallery id=504]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “N18 bij Total tankstation wordt veiliger”

  1. smaller maken???? ja ja dat zal wel helpen…. leg die nieuwe weg nou maar aan dan ben je overal vanaf. Maar ja welke VENT durft deze beslissing te nemen????

  2. Pieter, dat heeft niets met de werktijden te maken, maar er mag blijkbaar niet gewerkt worden aan de weg tijdens de spits.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven