Brandweer uren druk met oliespoor

oliespoor 017-border.jpgBORCULO – De brandweer van Borculo werd dinsdag omstreeks 17.45 uur opgeroepen voor het reinigen van het wegdek aan de Harperinkskamp. Ter plaatse bleek er over een grote afstand een flink oliespoor te liggen. Dit leverde gevaarlijke situaties op voor de weggebruikers.

Het spoor liep van het Jonkerpad naar de Harperinkskamp, van de Oude Needseweg naar de Needseweg en vandaar weer naar de rotonde met de Rondweg.

De brandweer heeft uiteindelijk met meerdere voertuigen en manschappen het oliespoor opgeruimd. Vanaf twee kanten werd naar elkaar toegewerkt. De politie was druk doende met de afzettingen.

Probleem bij het ruimen van het oliespoor was dat er nogal tijdsdruk opzat; omstreeks 19.00 uur werd de Nettelhorsterweg afgesloten in verband met de werkzaamheden. De omleidingroute liep over het industrieterrein. Ook de provincie was betrokken in het overleg omtrent de omleidingsroute en de afzettingen in verband met de werkzaamheden aan de Nettelhorsterweg.

Het is de vraag waarom de gemeente niet heeft besloten om zand- of zoutstrooiers in te zetten. Dit zou de werkzaamheden ernstig verspoedigd hebben.

De Harperinkkamp is vanavond en vannacht afgesloten; morgen gaat de brandweer verder met het schoonmaken van het wegdek.

[nggallery id=554]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Brandweer uren druk met oliespoor”

  1. het is de vraag waarom de gemeente geen zoutstrooiers ingezet heeft? heel simpel olie haal je weg met korrels. en niet met zand

  2. Het helpt echt wordt regelmatig toegepast:

    BARNEVELD – Een kraanwagen van Barnevelds Kraan Verhuur moest woensdagmiddag op de Nijkerkerweg de berm in vanwege een olie lekkage, zo meldt 112Barneveld.nl vandaag. De chauffeur moest een beginnend brandje blussen. Het gebeurde bijna tegenover het Hulp Verlenings Centrum. De brandweer hoefde dan ook haast de deur niet uit. Waarschijnlijk lekte de olie vanuit een hydraulisch systeem op de kraan. Door zand te strooien kon voorkomen worden, dat de olie verder over de weg stroomde.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven