Vrouw ziet ‘rook’ en belt brandweer

florijn eibergen 013-borderEIBERGEN – Er werd dinsdagavond rond 19.40 uur groot alarm geslagen in Eibergen. Er zou een binnenbrand woeden bij dierenspeciaalzaak Florijn aan de Grotestraat. Brandweer en politie waren snel ter plaatse. Al snel was duidelijk dat het om een loos alarm ging.

Een voorbijganger – een patiënt van de Hummelsweide – zag zogenaamd rook boven het pand en belde 112. De brandweer rukte met twee tankautospuiten uit. De eigenaar van de dierenspeciaalzaak – Egbert Florijn – keek verbaasd op toen de brandweer op de stoep stond. “Opeens stonden er twee brandweerauto’s voor de deur, er was niks aan de hand. Even later hoorde ik dat een voorbijganger had gebeld. Ik schrok me een hoedje”, aldus Florijn.

De politie had de hele straat afgezet, het verkeer kon dus enige tijd niet over de Grotestraat rijden. Veel Eibergenaren kwamen op de loeiende sirenes af om polshoogte te nemen. De vrouw werd na afloop verhoord.

[nggallery id=621]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Vrouw ziet ‘rook’ en belt brandweer”

  1. Het had net zo goed wel ernstig kunnen zijn.Ik vind de vermelding: ‘patient van…’dicriminerend’; sommigen bellen niet, soms met de smoes: ‘mijn beltegoed was op ‘, hetgeen nooit kan.En dan verhoor door de politie: schandelijk!

  2. Patiënt discriminerend? Waar haalt u dat vandaan. Het is een net woord. Kent u de nederlandse taal wel? Volgens mij heeft u overdag niks te doen. Die mensen moeten eens aan het werk gaan i.p.v. reacties plaatsen

  3. Ik snap überhaupt niet wat de meerwaarde is om te benoemen dat het om een patiënt van hummelsweide gaat.

    Ik snap de reactie van charley 35 dan ook wel want hier kun je wel degelijk een discriminerende ondertoon in vinden.

    Als het het om een inwoner van Eibergen ging die aan de brink woont werd er waarschijnlijk ook niet gezegd; een passant – wonend aan de brink- belde het alarmnummer.

    En Sander misschien moet je de reactie van charley35 nogmaals lezen dan zul je begrijpen dat het niet om het woord patiënt gaat maar om de zin; patiënt van…etc.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven