Lampionnenoptocht door maisdoolhof

lampionnenoptocht-021-borderxGEESTEREN – Vrijdagavond vond er voor de plaatselijke jeugd een leuk evenement plaats bij “de melktap” en “het maisdoolhof” aan de Nettelhorsterweg. Eigenaar Erinkveld organiseerde een lampionnenoptocht om de boerderij en in het maisdoolhof.

Het was een initiatief van de familie Erinkveld zelf om de inwoners van Geesteren te bedanken voor het succes van het maisdoolhof in het afgelopen jaar.

Vanaf 19.00 uur konden de kinderen met ouders zich verzamelen. Om 19.30 begon de optocht met een rondgang in en om de boerderij en daarna trokken de kinderen met de lampionnen het maisdoolhof in. Bij betaling van 1 euro kregen de kinderen een prachtige lampion met een batterij gevoed lichtje. Het verlichte maisdoolhof was een mooi tafereel om gade te slaan.

De opkomst was overweldigend; er waren maar zo’n 30-tal kinderen verwacht maar het werden er uiteindelijk wel ruim 80. Er waren dan ook maar net genoeg lampionnen om voor 1 euro te kunnen verkopen. Dit symbolische bedrag was niet toereikend om de kosten te dekken maar door de verkoop van een warm kopje koffie viel de schade achteraf nog wel te overzien. Daarnaast was het echter geen probleem; de heer Erinkveld gaf aan het er graag voor over te hebben.

Het was een mooi gezicht om alle kinderen met een lampion achter elkaar aan te zien lopen door het weiland en het maisdoolhof. De familie Erinkveld zag je zichtbaar genieten. De kinderen waren, net als hun ouders, erg enthousiast. Het geheel werd muzikaal omlijst door een trekzakspeler.

De kinderen mochten na afloop de lampion mee naar huis nemen. Het maisdoolhof blijft nog twee weken open. Daarna wordt de mais geoogst.

Eerdere bericht: Berkellanders dwalen door maisdoolhof

[nggallery id=670]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Lampionnenoptocht door maisdoolhof”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven