Leden hopen op verhuizing sportpark

EIBERGEN – FC Eibergen hoopt nog steeds op een verhuizing van sportpark De Bijenkamp naar een locatie dichter bij de bebouwde kom van Eibergen. Dat bleek op de goed bezochte jaarvergadering van de voetbalvereniging.

De voetbalclub ondervindt veel nadelen van het feit dat het complex bijna drie kilometer buiten de dorpsgrens ligt. “Van bijna alle clubs in Nederland liggen onze velden het verst weg”, liet voorzitter Johan Schot weten. Volgens een berekening van de gemeente Berkelland, tegenstander van de plannen, zou het verkassen 15 à 17 miljoen euro kosten. Een eigen berekening van FC Eibergen leverde een kostenpost van 9,7 miljoen euro, inclusief 1,2 miljoen euro voor onvoorziene uitgaven, op. Mocht een verhuizing niet mogelijk zijn, dan wordt gedacht aan nieuwbouw van het clubonderkomen op sportpark De Bijenkamp. In dat geval hoopt de club tevens op de aanleg van een kunstgrasveld.

Hoofd financiën Henk Boevink en penningmeester Henk Pasman konden het financiële boekjaar met een batig saldo afsluiten. Het ledenaantal is vorig seizoen met ruim 50 tot boven de 1.000 gestegen.

Bij de bestuursverkiezingen werd Boevink, die tevens vicevoorzitter is, herkozen. De voorzitter van de commissie Facilitaire Zaken, Henk Klumper, was aftredend. Als opvolger werd Paul Bauhuis benoemd. Niet herkiesbaar was tevens Bert Koens, voorzitter van de commissie Communicatie. Voor hem is er nog geen opvolger gevonden. Martijn Temmink werd aan het bestuur toegevoegd. Hij gaat zich bezig houden met horecazaken.

Verder was er de huldiging van diverse jubilarissen. Irma Temmink, Nick ten Bruin, Maykel Kuipers, Ton Veenbrink, Pascal Woeltjes, Herman Nijkamp jr., Jeroen Olthof en Gerwin Jansen waren 25 jaar lid. Voor hun 40-jarig lidmaatschap werden Frans Borckink, Dinand Abbink, Jan Vrieze, Alfons Klein Gunnewiek, Jan Kremer en Arnoud te Vaanholt in het zonnetje gezet. Bijzondere aandacht was er voor Leo Floor, Wim Kluivers, Gé Scholten en Jan van Vuuren. Zij waren allen 50 jaar lid.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Leden hopen op verhuizing sportpark”

  1. In 2020 ligt het sportpark door nieuwbouw dan wel aan de grens van de bebouwde kom met een afrit op de A18

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven