Vrouw raakt pinpas kwijt door wisseltruc

RUURLO – Op meerdere plaatsen in de Achterhoek zijn maandagmiddag geld en pinpassen gerold. In Ruurlo is bij een 62-jarige vrouw een pinpas gestolen.

De vrouw had rond 13.00 uur boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de Leeuwerikstraat. Buiten werd ze aangesproken door drie buitenlandse mannen. Éen van hen wilde geld wisselen. Aangezien de vrouw dit niet kon liep ze verder. Kort daarna merkte ze dat haar pinpas was verdwenen. De rekening is direct geblokkeerd.

Ook bij een 74-jarige man in Didam is geld weggenomen. De man werd even na 12.00 uur bij zijn woning aan de Rozenstraat aangesproken door een buitenlandse man. Duidelijk was dat hij geld wilde wisselen. De Didammer trok zijn beurs om er korte tijd later achter te komen dat er geld verdwenen was.

Later op de dag kwam een melding van nog een soortgelijk feit in Lochem. De politie blijft waarschuwen voor dergelijke praktijken. Zij vraagt gedupeerden om direct melding te doen. Eventuele getuigen wordt verzocht contact met 0900 – 8844 op te nemen.

Eerdere bericht: ‘Berkellanders pas op voor wisseltruc’

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven