Vandalen zorgen voor gevaarlijke situatie

tn_Afbeelding nieuw Roy 16918EIBERGEN – De ophaalbrug bij het haventje aan de Wemerdijk is maandagavond door vandalen omhoog gedraaid. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie. Gelukkig zag een voorbijganger dat er meerdere jongens bezig waren en belde de politie. Agenten waren snel ter plaatse maar troffen niemand meer aan. Wel was er nog een groepje jongeren op de Maat te vinden, maar die zeiden dat ze niets gezien hadden.

Agenten hebben samen met een berkelschipper de brug weer laten zakken. Het is nog een raadsel hoe de vandalen de brug naar boven hebben gekregen. Omdat er een grote draaisleutel voor gebruikt moet worden.

De zelfde avond is er ter hoogte van het botenhuis ’t Vonder een bouwhek omver gegooid, hierdoor raakte een auto beschadigd die langs de weg geparkeerd stond. Ook is er ergens een verkeersbord uit de grond gerukt.

De politie is op zoek naar getuigen, mensen die wat gezien of gehoord hebben kunnen bellen met 0900-8844.

[nggallery id=809]

Deel dit artikel:

19 gedachten over “Vandalen zorgen voor gevaarlijke situatie”

 1. nee ze hadden niks gezien en niks gedaan, goh ik zag verkeersborden op de kop in de bosjes hekken die gevaarlijk
  op scherp stonden. Ik denk dat de wind de oorzaak is en niet de jongeren die hebben de brug alleen maar dicht willen doen de schatjes.

 2. als je ons altijd verdenkt waarom zet je het op internet neer dan en zeg het niet ff in ons gezicht??? gaat me tog iet vertelle dat je bang bent he …

  Eibergen never Dies

 3. Het kan uiteraard best zijn dat die groep jongeren inderdaad niets heeft gezien en er ook niets mee heeft te maken.

  Toch zou ik de heren en/of dames wat nader aan de tand hebben gevoeld. Maar helaas is er in Eibergen niet eens meer een bureau waar dit in alle rust had kunnen gebeuren. En politieversterking om de groep mee te nemen zal er natuurlijk wel niet geweest zijn.

  Je kunt je namelijk wel afvragen, wat een groep jongeren maandagavond op of bij de Maat deed. Het was koud, winderig en het regende. Op een bepaald moment onweerde het zelfs. Wat heb je dan überhaupt buiten te zoeken? Waarom zit je niet bij je ouders of vrienden lekker voor de warme kachel? Vreemd hoor.

 4. omdat de jop (JEUGT ONTMOETONG PLEK)nu eenmaal op de maat is .
  waar mogen deze jongeren dan wel komen.

 5. ga allemaal eens lekker terug naar school want schrijven kunnen jullie ook niet. Wat een schrijffouten zeg.

 6. Aan de jongeren die hier reageren:

  als jullie daadwerkelijk niets gezien hebben waarom dan direct op zo’n dreigende toon hier reageren?
  Als je niks te verbergen hebt kun je toch ook gewoon normaal doen lijkt mij? En wat doen jullie uberhaubt daar op de maat?

  Het word tijd dat er eens echt wat gaat gebeuren hier in Eibergen, al die rotjochies maar eens een keer oppakken en een nachtje in ‘het hotel’ laten slapen. Het is toch ….. niet meer normaal dat elk weekend vanalles kapot is en heb het lef eens er wat van te zeggen, dan krijg je nog een grote … ook….

  Nogmaals het word tijd dat het eens anders aangepakt gaat worden want dit is nou al een behoorlijke tijd zo en het gaat van kwaad tot erger als het niet ingedamd word.

 7. Stelletje analfabeten, leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands schrijven voordat je hier een reactie plaatst. En als jullie zogenaamd niks gezien hebben, waarom voel je je dan aangesproken? Er moet zeker eerst een kind of oud vrouwtje in de Berkel verzuipen voordat jullie ogen open gaan. Wat zijn er toch een hoop kansloze ……. in Eibergen…..

 8. burger tegen vernieling

  oh, nou vergeet ik te zeggen dat ik trouwens de actie van die open brug wel ge-wel-dig vind hoor!!

 9. weet je ik ben vroeger ook een boefje geweest heb ook wel eens dingen kapot gemaakt
  het probleem ligt niet alleen bij de jeugd maar vooral bij de regering.
  vroeger in mijn tijd had je overal een politiebureau
  maar tegenwoordig weet de jeugd ook wel hoe het zit
  jeugd ik wil alleen zeggen denk na met wat je doet ga lekker een biertje drinken waar dan ook maar laat alles heel

 10. pff mensen zien toch wel dat die brug los is OF is tegenwoonrig iedereen blind ? want als je dat niet kan zien dan kun je toch beter naar de oog arts gaan

 11. lalalala, wat wil je later worden ?
  Deze vraag komt uit mijn overtuiging, dat je of nog heel jong moet zijn en dus nog heel veel moet leren of dat je niet helemaal lekker bent en leren ook geen nut meer heeft bij jouw! Stel, nou dat er daadwerkelijk iemand het niet had opgemerkt, dat de brug openstond en was daar dan naar beneden gedonderd, had je dan ook nog zo grote praatjes ? Waarschijnlijk zou die persoon dan van jou ook nog een volder voor een brillenzaak krijgen en geen beterschapkaart ! Ik vraag me werkelijk af waar dit absoluut onnodige gedonder naartoe moet leiden ? Denk toch eens in een niveau waar ook anderen het recht hebben om hun mening te uiten. Als die dan zo luid dat die gene jullie jongeren niet meer zo aardig vind ( wordt dan ook meestal niet op zo een nette manier gebracht, ik weet ), maar kunnen jullie niet met kritiek leven ? Er iets uit leren? Het moet echt van twee kanten komen of je wilt juist botsen, of vrede ? Ik kan mij heel goed voorstellen, dat mensen echt boos worden als er spullen waar ze hard voor hebben moeten werken, kapot gemaakt worden alleen omdat er een groepje mensen plezier aan beleefd.

 12. Wat lopen er toch een hoop kansloze types rond. Schijnbaar is er een groep die geen voldoening weet te halen uit sport, studie, uitgaan of gewoonweg het versieren van dames. Dingen waar jongeren normaliter in geinteresseerd zijn.

  Ontbreekt bij deze groep een bepaald (sociaal) intellect om voldoening uit eerder genoemde elementen te halen, waardoor ter compensatie wordt overgegaan tot vernielingen en uitlokken van ruzies?

  -x-

 13. Misschien valt deze groep juist niet op dames, maar juist van het andere geslacht. En dan lekker met de jongens onder elkaar romantisch stoer gaan lopen doen voor elkaar 🙂

 14. dus nu denken jullie grappig te zijn ofzo je weet niet eens wie het gedaan heeft maar ons gewoon belachelijk maken is hier wel heel leuk
  zoals eerder hier al vermeld werd.
  zeg het dan recht in ons gezicht wat jullie hier net boven zeggen. volgens mij hebben jullie hier nu de onvolwassenheid en achterstand van soccialiteit

 15. @datmaakikzelfweluit,

  Goed voorstel van je, ik wil het wel even recht in je gexicht komen zeggen, zeg maar wanneer en hoelaat. Ik zal er zijn.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven