The Unexplained en friends bij De Stier

EIBERGEN – Vette dansbare beats en rauwe rock ontmoeten elkaar dinsdag 29 december in café De Stier. Het is de aftrap van een nieuw muziekcollectief uit Eibergen. De basisgrooves worden gelegd door de 30-jarige Senaka Lukens, alias deejay The Unexplained. De 43-jarige gitarist Bob Roos en bassist Leon Zeiss (39) voorzien de beats van een rauwe rockrand. “Het is een tikje experimenteel, maar muziekliefhebbers met een open mind pakken het zeker op”, aldus het drietal.

Senaka Lukens produceert en mixt al vele jaren muziek in zijn eigen studio. Het zijn vooral trance, progressive en technobeats die de Eibergenaar aan elkaar rijgt. Tijdens een ontmoeting met Bob en Leon ontstond het idee voor een jamsessie.

“Het werd een verrassende muzikale ontdekkingstocht. Een vervolgafspraak was snel gemaakt. We komen momenteel vrijwel wekelijks bij elkaar”, vertelt Senaka. De gitarist en bassist hebben een totaal andere achtergrond. Beiden speelden samen in de rockband The Marshalls. “Ik had helemaal niets met dancemuziek, maar sta er wel open voor. Het verleggen van je muzikale horizon is een opwindende ervaring”, zegt Bob.

Tijdens het optreden in café De Stier is de hoofdrol weggelegd voor The Unexplained met zijn deejay-sessies. Het repertoire van het Eibergse collectief is namelijk nog niet zo omvangrijk. “We zijn wel druk aan het werk en de ambities reiken verder. We zoeken versterking van een zangeres en drummer. Dat geeft de performance nóg meer power en dynamiek”, zegt Leon. Het optreden in café De Stier begint om 23.00 uur en de entree is gratis.

Klik hier voor het volledige programma van De Stier (feestdagen).

Deel dit artikel:

1 gedachte over “The Unexplained en friends bij De Stier”

  1. Nou nou, dit klinkt goed.
    Eindelijk eens niet van die metal herrie, krijg daar normaal altijd koppijn van de muziek in plaats van het bier.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven