Drie jongeren verrichten heldendaad!

EIBERGEN – Drie Eibergse jongeren hebben donderdag een heldendaad verricht. Tim Fehling (16), Marco Fokkers (15) en Jesse Dieperink (17) fietsten rond 19.15 uur via de Nieuwstraat rustig naar het jongerencentrum. Opeens zagen ze op de rotonde een oude vrouw door de gladheid van haar fiets vallen. De drie jongens bedachten zich geen moment en gooiden hun fiets neer om eerste hulp te verlenen.

Tim Fehling: “Ik trok meteen mijn jas uit en legde die over het slachtoffer. Ook hebben we iets onder haar hoofd gelegd en met haar gepraat zodat ze niet bewusteloos werd. Jesse heeft het verkeer geregeld en 112 gebeld want ze lag midden op de weg. Gelukkig kwam na enkele minuten een auto vol EHBO’ers langs rijden.

Ze waren onderweg naar een lezing in Borculo. De hulpverleners namen het stokje over. Een ambulance heeft de vrouw meegenomen naar het ziekenhuis. We kregen na het ongeval enorm veel complimenten. Er mag best een keer wat positiefs geschreven worden over de jongeren in Eibergen na alle negatieve berichten in de media.”

De helden willen binnenkort graag bij de vrouw op bezoek gaan om te kijken hoe het met haar is. Er is bij de redactie niet bekend wat de naam van de bejaarde vrouw is. Wij (redactie) willen graag met haar in contact komen. Een oproep aan familie en vrienden om even contact op te nemen met de redactie, dat kan via [email protected] of 06 10 36 74 44.

Update zondag:
De redactie kreeg zaterdagavond een mailtje binnen met de melding dat de gewonde vrouw (68 jaar uit Eibergen) nog in het ziekenhuis ligt. Ze heeft een zware hersenschuding opgelopen. Het zou gaan om B.Smits.

Deel dit artikel:

10 gedachten over “Drie jongeren verrichten heldendaad!”

 1. Er zijn ook veel goede mensen in deze wereld. Met dank aan deze jonge mensen die deze dame hielpen.
  Zij gaven een ZEER goed voorbeeld voor alle jongeren in de gemeente.
  Wij kunnen allemaal zeggen: WIJ ZIJN TROTS !!

 2. Nu doen ze wat goed bravo !!

  maar is dat niet diezelfde jesse die in de tubantia stond omdat die zo hangjonger was
  en ook nog vooor moet komen om dat iemand had neer gemept ????????

  Naja dit is teminste al een goeie stap voor dat jong !

 3. ja die jesse is dat haha dacht ook al aan de tubantia.

  denk dat die man van die oldtimer dit bericht heel anders bekijkt

 4. @mans,
  Wat probeer je daar nu weer mee te zeggen. Heb namelijk zo’n gevoel dat er zoals altijd weer een negatief bericht van jou kant komt.

 5. Een aanwezige EHBO-er

  Allereerst ook van mijn kant complimenten voor de jeugd die anders vaak door negatieve berichten in het nieuws komen. Ik, als een van de EHBO-ers die aanwezig was (overigens waren we nog op weg naar een lezing over botbreuken gegeven door het Rode Kruis in Borculo) kan toevoegen dat de vrouw met een zware hersenschudding een nacht in het ziekenhuis in Winterswijk heeft doorgebracht.
  Er waren naast deze jongeren en de EHBO-ers meerdere mensen aanwezig die hun steentje hebben bijgedragen.

  Voor allen een compliment.

 6. Heldendaad????? Dit zou toch iedereen moeten doen?!

  Maar gelukkig, dat hangjongeren toch eens positief in het nieuws komen. Ga zo door.

 7. @mans, jij zit alleen maar achter je computer negatieve dingen te schrijven, zelf voer je ook niks uit, ga een leven zoeken ofso

  die man van die oldtimer is neit eens boos… want de jeugd heeft nog met hem gepraat

 8. @jeugd

  @mans, jij zit alleen maar achter je computer negatieve dingen te schrijven, zelf voer je ook niks uit, ga een leven zoeken ofso

  Gaat dit over mij of over het artikel?Een ieder heeft recht zijn mening te uiten.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven