Info-avond in trek bij nieuwe inwoners

BORCULO – Ruim 116 nieuwe Berkellanders hebben donderdagavond in Borculo de speciale informatie- en kennismakingsavond bijgewoond. Alle nieuwe inwoners van het afgelopen jaar hebben een uitnodiging in de bus gehad. Op een ludieke manier werd er in de zaal van Kerkemeijer verteld over het reilen en zeilen in de gemeente Berkelland. Ook konden mensen kennismaken met het gemeentebestuur en raadsleden.

De avond begon met een welkomstwoord door burgemeester Hein Bloemen. Hij vertelde onder andere over de vele verenigingen, de lokale gebruiken (streektaal en noaberschap), de dorpen, en het mooie landschap.

Daarna werd er een toneelstuk opgevoerd door toneelverenigingen Ons Genoegen (Borculo) en de Eiakters (Eibergen). Op een leuke manier werden alle belangrijke zaken behandeld. Het stuk is geschreven door Jan Dijkman. Na het optreden was er een vragenrondje. Er kwamen vragen over de N18, de sluiting van twee zwembaden en duurzaam wonen. De aanwezige wethouders behandelde de vragen stuk voor stuk.

De avond werd afgesloten met een drankje, de gemeente en de aanwezigen gingen met een tevreden gevoel naar huis.

[nggallery id=967]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Info-avond in trek bij nieuwe inwoners”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven